Paprikás krumpli
Paprikás krumpli
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg krumpli
- 1 szál parasztkolbász
- 2 fej vöröshagyma
- só
- bors
- 1 ek. őrölt pirospaprika
- 1 kk. őrölt kömény
- 1 paradicsom
- 1 tv paprika
- olaj
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
Előkészítünk mindent: a krumplit meghámozzuk, alaposan megmossuk, felkockázzuk. A hagymát apróra vágjuk. A kolbászt felkarikázzuk. A paprikát és a paradicsomot szintén megmossuk.
Olajon megpároljuk a hagymát, rászórjuk a pirospaprikát, és beletesszük a krumplit. 2-3 percig így kevergetjük. Majd felöntjük kevés vízzel, és ízlés szerint szórunk rá sót, borsot, köményt, a fokhagymát is belenyomjuk. Beletesszük a kolbászt, a paprikát és a paradicsomot. Annyi vizet adjunk még hozzá, hogy mindent ellepjen. Ha valaki bővebb lét szeret, többet is tehet hozzá. Fedő alatt, kb. 30 percig főzzük. Ha a krumpli puha, készen is vagyunk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept