Csőben sült zöldbab

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Furcsa fotók készültek Rihannáról: különös háttér előtt pózolt »

Gigi Hadidról meseszép fotók készültek: talán sosem volt még ilyen nőies a modell »

Mi történt már megint Nicole Kidman arcával? Átlátszó ruhája sem vonja el róla a figyelmet »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A recept ötlet egy kedves ismerősömtől Kard Évától van. Már mirelit zöldbaból is elkészítettem,nagyon finom önálló ételként is, de bármilyen hús mellé köretként is kiváló.

Hozzávalók 2 személyre:

  • 50 dkg zöldbab (sárga v. zöld hüvelyű)
  • 1 db tojás
  • 2 dl tejföl
  • 1 tömlős krémsajt
  • 1 csokor kapor
  • néhány szál metélőhagyma
  • néhány szál zöld petrezselyem
  • őrölt bors
  • 1 tk. házi ételízesítő
  • 1 ek. reszelt parmezán
  • 1 db.paradicsom
  • 1 tk. zsemlemorzsa
  • vaj a tepsi kikenéséhez
Recept idők

Elkészítés:

ŐSZI-TÉLI RECEPTEK
1.A zöldbab végeit vágjuk le, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje, sózzuk ízlés szerint, majd 10-15 perc alatt roppanósra főzzük.
2.Ezután szűrjük le,( én egy kis hideg vízzel leöblítettem) majd alaposan csepegtessük le.
3.A tejfölt elkeverjük a tojással, a krémsajttal ízesítjük apróra vágott kaporral, ételízesítővel, sóval és őrölt borssal.
4.Egy tepsit ( én kerámia tepsit használtam ) kivajazunk, majd megszórjuk zsemlemorzsával, és ráhelyezzük az alaposan lecsepegtetett zöldbabot.
5.Ezután öntsük rá a tejfölös-tojásos keveréket.
6.Tegyük rá a felszeletelt paradicsomot, szórjuk meg a petrezselyemzölddel, és a metélőhagymával.
7.Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük készre. (én légkeverésnél 160 fokon, 20 percig sütöttem).
8.Amikor megpirult, szórjuk rá a parmezánt és 1-2 percre tegyük be a sütőbe.
9 Ezután hagyjuk még pár percig hűlni, majd ízlés szerint szeleteljük fel.

1
2
3
Ezt is szeretjük