Tojáslikőrös charlotte

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Nyoma sem marad a pattanásnak, ha így kerül fel a smink: ezek a trükkök visszaadják az önbizalmat »

A 29 éves Rita Ora durván rákattant a cipődivatra: legújabb fazonjai éppolyan dögösek, mint ő maga »

Feszesíti a petyhüdt bőrt, elsimítja a mikroráncokat: a frakcionált CO2 lézeres kezelés korrigálja a bőrhibákat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Barátnőm születésnapjára készítettem el ezt a tortát. Mindenképpen szerettem volna valami szépet és finomat készíteni neki, így döntöttem a tojáslikőrös charlotte mellett.

Tojáslikőrös charlotte

Hozzávalók 8 személyre:

A tortához

  • 25-30 dkg babapiskóta
  • 25 dkg mascarpone
  • 25 dkg vajkrém (natúr)
  • 2 db tojás
  • 1-2 dl tojáslikőr
  • 5 ek méz
  • 1 ek barna cukor
  • 1 csomag zselatinfix
  • 1 csomag habfixáló
  • 1 csomag vaníliás cukor

A díszítéshez

  • 50 dkg étcsokoládé
  • 1 ek teavaj
  • 1 csipet barna cukor
  • 1 dl habtejszín
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét hűtőbe tesszük. A sárgáját 1 ek barna cukorral simára keverjük, hozzáadjuk a natúr vajkrémet, a mascarponét és a zselatinfixet, majd jól összekeverjük, félretesszük.
5 ek mézet egy kis edényben addig forraljuk, míg elkezd aranybarnára változni a színe, majd levesszük a tűzről.
A tojásfehérjéket elkezdjük habbá verni, beleszórjuk a vaníliás cukrot és a habfixet, majd ha már kemény a hab, vékonyan belecsorgatjuk a felmelegített, karamellizált mézet. Közben folyamatosan verjük a habot. Jó sűrű krémes habot kapunk.
A mézes habot és a mascarponés-vajkrémes összetevőket egyneművé keverjük, majd hűtőbe rakjuk pár percre.
A tortaformát félbevágott babapiskótával körberakjuk, majd az alját tojáslikőrbe mártott babapiskótával töltjük ki. A mézes krémet beleöntjük a tortaformába, a tetejét pedig elsimítjuk. A tortát egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen és összeálljon.

A díszítéshez az összetört étcsokit és az 1 ek-nyi teavajat felolvasztjuk (mikróban vagy vízgőz felett). A megmosott száraz leveleket és az epret nem túl vékonyan, ecsettel bekenjük, majd hűtőbe tesszük őket. Ha megdermedtek, a levelet lehúzzuk róla és ráhelyezzük a tortára a csokis eperrel együtt, ízlés szerint.

Tortaforma mérete: 24 cm

Ezt is szeretjük