Halászlé

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Halászlé

Hozzávalók 4 személyre

  • 1,5 kg ponty (más fajta halból is készíthető)
  • pirospaprika
  • 1 db szárított piros paprika (nem feltétlen szükséges, de jó ízt ad)
  • 1 nagy fej hagyma
  • víz
Recept idők

Elkészítés:

A halat már hetekkel korábban megvesszük, megpucoljuk, és szeletekre vágjuk. A hal mennyisége lehet több, attól függ, ki hogy szereti.Felrakunk egy kb. 5 l-es lábosba 3-4 liter vizet, a nagy fej hagymát felkockázzuk apróra, és beletesszük a vízbe, majd a hal fejét, farkát, és azokat a szeleteket, amik kevésbé szépek. Minél több a hal benne, annál sűrűbb lesz a lé. Sózzuk meg enyhén a levet, tegyünk bele 1 db egész szárított piros paprikát, ha szeretjük benne is hagyhatjuk a halászlében. Kb. 30 percig kell főzni.
Ha megfőtt a hal, fogunk egy másik edényt, és levesszűrőn kanállal átpasszírozzuk a halat, a hagymát és a levet. Többször át lehet szűrni a levet, hogy kevesebb legyen a szálka, ami átmegy, én leturmixoltam a levet.
Beletesszük a halszeleteket, a haltejet, és kb. 10 percig főzzük. Olajon a pirospaprikát feloldjuk, és a léhez adjuk, felforraljuk, kóstolgatjuk, ha szükséges, sót és pirospaprikát adunk hozzá.

Ezt is szeretjük