Halászlé
Halászlé
Hozzávalók 4 személyre
- 1,5 kg ponty (más fajta halból is készíthető)
- pirospaprika
- 1 db szárított piros paprika (nem feltétlen szükséges, de jó ízt ad)
- 1 nagy fej hagyma
- só
- víz
Elkészítés:
A halat már hetekkel korábban megvesszük, megpucoljuk, és szeletekre vágjuk. A hal mennyisége lehet több, attól függ, ki hogy szereti.Felrakunk egy kb. 5 l-es lábosba 3-4 liter vizet, a nagy fej hagymát felkockázzuk apróra, és beletesszük a vízbe, majd a hal fejét, farkát, és azokat a szeleteket, amik kevésbé szépek. Minél több a hal benne, annál sűrűbb lesz a lé. Sózzuk meg enyhén a levet, tegyünk bele 1 db egész szárított piros paprikát, ha szeretjük benne is hagyhatjuk a halászlében. Kb. 30 percig kell főzni.
Ha megfőtt a hal, fogunk egy másik edényt, és levesszűrőn kanállal átpasszírozzuk a halat, a hagymát és a levet. Többször át lehet szűrni a levet, hogy kevesebb legyen a szálka, ami átmegy, én leturmixoltam a levet.
Beletesszük a halszeleteket, a haltejet, és kb. 10 percig főzzük. Olajon a pirospaprikát feloldjuk, és a léhez adjuk, felforraljuk, kóstolgatjuk, ha szükséges, sót és pirospaprikát adunk hozzá.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept