Krumplis lángos

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Krumplis lángos

Hozzávalók 4 személyre

  • 30 dkg főtt, áttört burgonya
  • 40 dkg kenyérliszt
  • 3 dkg élesztő
  • 2-3 dl langyos tej vagy víz
  • 1 evőkanál étolaj
Recept idők

Elkészítés:

Az élesztőt a langyos tejben, vagy vízben kevés cukorral felfuttatjuk. A lisztet a burgonyával, az olajjal, 1-2 kávéskanál sóval egy tálba öntjük. A felfuttatott élesztővel lágy tésztát dagasztunk, 1 órán keresztül kelesztjük, majd kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk.
Tenyérnyi darabokra vágjuk, forró olajban kisütjük.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük