Krumplis lángos
Krumplis lángos
Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg főtt, áttört burgonya
- 40 dkg kenyérliszt
- 3 dkg élesztő
- 2-3 dl langyos tej vagy víz
- 1 evőkanál étolaj
Elkészítés:
Az élesztőt a langyos tejben, vagy vízben kevés cukorral felfuttatjuk. A lisztet a burgonyával, az olajjal, 1-2 kávéskanál sóval egy tálba öntjük. A felfuttatott élesztővel lágy tésztát dagasztunk, 1 órán keresztül kelesztjük, majd kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk.
Tenyérnyi darabokra vágjuk, forró olajban kisütjük.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció