Rakott cukkini
Rakott cukkini
Hozzávalók 4 személyre
- 2 kisebb, gyengébb cukkini
- 0.5 kg darált hús
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 zacskó rizs (gyors)
- só
- bors
- pirospaprika
- olaj
- 1 pohár tejföl
Elkészítés:
A 2 cukkinit meghámozzuk (én a nagyon gyengét nem szoktam), felkarikázzuk, enyhén sózzuk. Pörköltalapot készítünk: olajon megfuttatjuk a hagymát, majd mehet bele a hús, amit ízlés szerint sózunk, borsozunk, pirospaprikát teszünk bele, hozzányomjuk a fokhagymát, majd kis vizet öntünk rá. A rizst megfőzzük. Nincs más dolgunk, mint egymásra rétegezni a hozzávalókat. Alulra tegyük a cukkinit (kicsit zsírozzuk ki az edényt), majd egy sor rizs következik, rá a pörkölt, végül cukkini ismét. A legvégén tegyük rá a tejfölt, és mehet a sütőbe.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció