Spagetti csípős húsgombóccal
Egy újságban olvastam, azóta nagy kedvenc.
Spagetti csípős húsgombóccal
Hozzávalók 4 személyre
- 0.5 kg darált sertéshús
- 1 csokor petrezselyem
- 1 dl olívaolaj
- só
- bors
- 1 chilipaprika
- 1 zacskó spagetti
- 4 nagyobb paradicsom
- oregano
- 2 fokhagyma
Elkészítés:
A petrezselymet vágjuk apróra, a chilit magozzuk ki, és ugyancsak vágjuk fel. Készítsük el a gombócokat: a húst sózzuk, borsozzuk, tegyük bele a chilit és a petrezselymet, nyomjuk hozzá a fokhagymát. Formázzunk golyókat, és kevés olajban pirítsuk meg egy kicsit. Tegyük hozzá a paradicsomot, és még kb. 10 percig süssük. Végül szórjuk rá az oregánót.
Közben kifőzhetjük a spagettit. Ha lecsöpögtettük, forgassuk a mártásba, és húsgombóccal kínáljuk.