Spárgás-tejszínes lazac

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A lazacot és a spárgát is nagyon szeretjük. A kettő együtt, egy kis fűszeres-tejszínes szósszal pedig igazi lakoma.

Spárgás-tejszínes lazac

Hozzávalók 2 személyre

  • 50 dkg lazacfilé
  • 1 cs zöldspárga
  • 2 dl fehérbor
  • 2 dl tejszín
  • 2 db tojássárgája
  • őrölt fehér bors
  • citromlé
  • 2 ek olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

GOURMET RECEPTEK

A lazacot vágjuk fel kisebb kockákra, majd enyhén sózzuk meg, és csepegtessük meg citromlével. A spárgát daraboljuk fel.

Egy wok-ba (v. serpenyőbe) hevítsük fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá a felkockázott lazacot, és 5-6 perc alatt pirítsuk meg. Ezután szedjük ki a zsiradékból, és tegyük félre.

A visszamaradt zsiradékba tegyük bele a feldarabolt spárgát, majd pirítsuk 1-2 percig. Ezután öntsük fel a borral, majd ízlés szerint sózzuk, és borsozzuk. Félig lefedve, mérsékelt hőfokon, főzzük roppanósra.

A tejszínt keverjük simára a tojássárgákkal. Amikor a spárga már roppanósra főtt, adjuk hozzá az elősütött lazackockákat, majd öntsük hozzá a tejszínes-tojássárgás keveréket, és óvatosan keverjük össze. Ezután kisebb lángon, addig főzzük még kissé besűrűsödik. (figyeljünk hogy ne forrjon, és csak rázogassuk, ne keverjük, mert különben szétesik a lazac)

Tálaláskor ízlés szerinti köretet kínáljunk hozzá. Én rizzsel tálaltam, de pl. a házi metélttészta is nagyon jól illik hozzá.

15797087 544832a059248f018cd3139c1894b514 wm
Ezt is szeretjük