Spárgás-tejszínes lazac
A lazacot és a spárgát is nagyon szeretjük. A kettő együtt, egy kis fűszeres-tejszínes szósszal pedig igazi lakoma.
Spárgás-tejszínes lazac
Hozzávalók 2 személyre
- 50 dkg lazacfilé
- 1 cs zöldspárga
- 2 dl fehérbor
- 2 dl tejszín
- 2 db tojássárgája
- só
- őrölt fehér bors
- citromlé
- 2 ek olívaolaj
Elkészítés:
GOURMET RECEPTEK
A lazacot vágjuk fel kisebb kockákra, majd enyhén sózzuk meg, és csepegtessük meg citromlével. A spárgát daraboljuk fel.
Egy wok-ba (v. serpenyőbe) hevítsük fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá a felkockázott lazacot, és 5-6 perc alatt pirítsuk meg. Ezután szedjük ki a zsiradékból, és tegyük félre.
A visszamaradt zsiradékba tegyük bele a feldarabolt spárgát, majd pirítsuk 1-2 percig. Ezután öntsük fel a borral, majd ízlés szerint sózzuk, és borsozzuk. Félig lefedve, mérsékelt hőfokon, főzzük roppanósra.
A tejszínt keverjük simára a tojássárgákkal. Amikor a spárga már roppanósra főtt, adjuk hozzá az elősütött lazackockákat, majd öntsük hozzá a tejszínes-tojássárgás keveréket, és óvatosan keverjük össze. Ezután kisebb lángon, addig főzzük még kissé besűrűsödik. (figyeljünk hogy ne forrjon, és csak rázogassuk, ne keverjük, mert különben szétesik a lazac)
Tálaláskor ízlés szerinti köretet kínáljunk hozzá. Én rizzsel tálaltam, de pl. a házi metélttészta is nagyon jól illik hozzá.
