Szerecsendiós medvehagyma-krémleves

Ez is érdekelhet

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Játék közben tanul és fejlődik a gyerek - Ezt imádni fogja (x)

Milyen borhoz milyen falat illik? Profi borászoktól tudhatod meg (x)

Mutatós dekorációk egyszerű, kreatív ötletekből, hogy tavasz legyen az otthonodban (x)

Ez a lány szerelme levágott fejével táncolt - Itt nézheted meg (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Ez a legújabb frizuraőrület: a rózsakonty ilyen sokféle lehet »

2 házi testradír, amitől újjászületik a télen leharcolt bőr: kevés összetevőből »

Minden egy kollekcióban, amit a romantikus stílusról tudnod kell idén »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Tavasszal a medvehagyma gyertyános, tölgyes vagy bükkös erdők aljnövényzetében nő tömegesen. Szedésekor legyünk nagyon óvatosak, mert a levele könnyen összetéveszthető a májusi gyöngyvirággal és az őszi kikericcsel, azonban az utóbbi két növény halálosan mérgező. Így aztán, ha egy napsütéses szombat reggelen az erdőt járván erre természet adta kincsre bukkannunk, vigyünk haza egy nagy marékkal és készítsünk gyomorsimogató krémlevest belőle.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 20 dkg medvehagymalevél
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 175 g tejföl
  • 250 ml főzőtejszín
  • 250 ml főzőtejszín
  • bors
  • delikát
  • őrölt szerecsendió
  • 1 ek. liszt
  • 15 dkg trappista sajt
  • étolaj
Recept idők

Elkészítés:

TAVASZVÁRÓ RECEPTEK

A fazékba öntsünk egy kis olajat, amiben az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, majd kis idő múltán hozzáadjuk a fokhagymát, amit szintén megpirítunk. Ezt követően felöntjük fél liter vízzel. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, delikáttal és egy kis szerecsendióval. A felkockázott krumplit és a felvágott medvehagymát beletesszük és puhára főzzük. Forrás után a lángról levéve összeturmixoljuk hozzáadva a lisztet, a tejfölt és a főzőtejszínt. Felöntjük még egy liter vízzel és újra felforraljuk, főzzük még egy 15 percig.
Reszelt trappista sajttal vagy ízlés szerint pirított kenyér kockával tálaljuk.

Blog.hu ajánló