Szerecsendiós medvehagyma-krémleves

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Kétszer dúsabb frizurát kapsz, ha így használod a hajvasalót »

Lassítja a ráncok képződését, de ennél többet is tud a kollagén: szakértő mondja el, miért hatékony »

A rövid dzseki az új divat: ilyen sokféleképpen viselheted »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Tavasszal a medvehagyma gyertyános, tölgyes vagy bükkös erdők aljnövényzetében nő tömegesen. Szedésekor legyünk nagyon óvatosak, mert a levele könnyen összetéveszthető a májusi gyöngyvirággal és az őszi kikericcsel, azonban az utóbbi két növény halálosan mérgező. Így aztán, ha egy napsütéses szombat reggelen az erdőt járván erre természet adta kincsre bukkannunk, vigyünk haza egy nagy marékkal és készítsünk gyomorsimogató krémlevest belőle.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 20 dkg medvehagymalevél
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 175 g tejföl
  • 250 ml főzőtejszín
  • 250 ml főzőtejszín
  • bors
  • delikát
  • őrölt szerecsendió
  • 1 ek. liszt
  • 15 dkg trappista sajt
  • étolaj
Recept idők

Elkészítés:

TAVASZVÁRÓ RECEPTEK

A fazékba öntsünk egy kis olajat, amiben az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, majd kis idő múltán hozzáadjuk a fokhagymát, amit szintén megpirítunk. Ezt követően felöntjük fél liter vízzel. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, delikáttal és egy kis szerecsendióval. A felkockázott krumplit és a felvágott medvehagymát beletesszük és puhára főzzük. Forrás után a lángról levéve összeturmixoljuk hozzáadva a lisztet, a tejfölt és a főzőtejszínt. Felöntjük még egy liter vízzel és újra felforraljuk, főzzük még egy 15 percig.
Reszelt trappista sajttal vagy ízlés szerint pirított kenyér kockával tálaljuk.

Ezt is szeretjük