Tavasz-saláta
Gyors, egyszerű, finom, egészséges! :o)
Tavasz-saláta
Hozzávalók 2 személyre
- 1 zacskó madársaláta
- 1 padlizsán
- 250 g csiperke gomba
- 1 vékony szál császárszalonna
- só
- szójaszósz
Elkészítés:
TAVASZVÁRÓ RECEPTEK
A madársalátát megmossuk, a vizet leitatjuk róla, majd egy nagyobb tálba tesszük. A császárszalonnát felkockázzuk, közepes lángon pirítjuk. Eközben a padlizsánt és a gombát is felszeleteljük. Mikor a szalonna már kezd pirulni, beleöntjük mellé a zöldségeket. Sóval meghintjük, és hagyjuk, hogy a zöldségek megpuhuljanak. Ha ez megtörtént, nyakon öntjük egy kevés szójaszósszal (tényleg csak kevéssel, kb. 1 evőkanálnyival). Levesszük a tűzről, hagyjuk egy kicsit kihűlni, mindezt ráöntjük a salátára, még egy evőkanálnyi szójaszósszal az egészet meglocsoljuk, és már fogyasztható is. Ha valaki nem fél egy kis szénhidráttól, akkor egy vajas pirítóst is ajánlok mellé.
