Csicseriborsó-leves

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj ezektől a tippektől: látható lesz a különbség (x)

beauty and style

3 baki, amivel nagyon el lehet rontani a csillogó sminket »

Ezt viseld a szűk ruha alatt, ha bevág a zsírpárnákba: alakformáló fehérneműk körképe »

Jónak hiszed, pedig ártasz vele: 4 dolog, amit ne csinálj, ha fogyni akarsz »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 2 személyre:

  • 20 dkg csicseriborsó (száraz)
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 10 dkg bacon
  • 1 tk római kömény
  • szerecsendió
  • curry
  • 1/2 mk szódabikarbóna
  • őrölt bors
  • 2 dl tejföl
  • citromlé
  • 2 ek olaj
Recept idők

Elkészítés:

TRADICIONÁLIS TÉLI FOGÁSOK

A csicseriborsót előző este áztassuk be annyi vízbe, hogy bőven ellepje. (Konzerv csicseriborsóval is készíthetjük, azt nem kell beáztatni.) Főzés előtt a vizet öntsük le róla.
A bacont vágjuk fel kisebb kockákra, majd az olajon süssük szép pirosra. Szedjük ki a zsiradékból és tegyük félre.
A visszamaradt zsiradékon kezdjük el üvegesre párolni az apróra felvágott vöröshagymát. Pár perc után adjuk hozzá a római köményt, a vékonyra szeletelt fokhagymát, a feldarabolt sárgarépát, és csicseriborsót.
Alaposan keverjük össze, majd szórjuk meg ízlés szerint a fűszerekkel. Ezután öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje. Ízlés szerint sózzuk, és tegyük bele a szódabikarbónát, majd főzzük puhára a zöldségeket.
Amikor már megpuhult a borsó és a sárgarépa, szűrőkanállal szedjük ki a felét a levesből és tegyük félre.
A maradék zöldséget botmixerrel pépesítsük, majd tegyük vissza az előzőleg kiszedett borsót, sárgarépát, és forraljuk fel újra.
A tejfölt keverjük simára egy kevés levessel, majd állandó keverés mellett csorgassuk bele a levesbe. Nyomjuk bele a citromlevet, és főzzük pár percig.
Tálaláskor szedjük tányérokba a levest, majd a tetejét szórjuk meg a pirosra sütött baconnel, és apróra vágott petrezselyemzölddel.

Blog.hu ajánló