Almás-habos krémes
Almás-habos krémes
Hozzávalók 6 személyre
- A tésztához:
- 4 tojás
- 10 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- 2 ek napraforgóolaj
- A töltelékhez:
- 1.5 kg alma
- 3 ek cukor
- A krémhez:
- 2 tasak tejszínízű pudingpor
- 8 dl tej
- 6 ek cukor
- tejszínhab
Elkészítés:
A töltelékhez az almát meghámozzuk, lereszeljük, megdinszteljük a cukorral.
Elkészítjük a pudingot, 3 púpozott evőkanálnyit hozzáadunk a dinsztelt almához, kihűtjük, és a maradék pudingot is.
A tojásfehérjékből a cukor fokozatos hozzáadásával kemény habot verünk, egyenként belekavarjuk a tojások sárgáját és az olajat, majd óvatosan beleforgatjuk a lisztet. Sütőpapírral bélelt, 25x35 cm-es tepsiben megsütjük.
Felverjük a tejszínhabot, ebből 3 evőkanálnyit a kihűlt pudinghoz kavarunk.
A tésztára rákenjük az almakrémet, erre kenjük a tejszínhabos pudingot, a tetejére a tejszínhabot. Egy kis időre hűtőbe tesszük.
