Gesztenyés-kávés kocka
Gesztenyés-kávés kocka
Hozzávalók 4 személyre
- A tésztához:
- 5 tojás
- 5 ek víz
- 1 csomag sütőpor
- 5 ek kristálycukor
- 5 ek liszt
- 2 ek kakaópor
- A töltelékhez:
- 25 dkg gesztenyemassza
- 3 ek baracklekvár
- 2 ek kakaópor
- 50 dkg háztartási keksz (apró darabokra törve)
- 2,5 dl tej
- 0,5 dl kávé
- A krémhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 2,5 dl tej
- 0,5 dl kávé
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- A tetejére:
- csokireszelék vagy tortadara
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit habosra keverjük, majd margarinnal kikent, lisztezett tepsiben megsütjük. Kihűtjük.
A töltelék hozzávalóit egy tálban összekeverjük.
A krémhez a pudingport a tejjel és a kávéval megfőzzük. A margarint a cukorral habosra keverjük, majd a kihűtött pudinggal összekeverjük.
A kihűlt piskótára a kekszes tölteléket rákenjük, majd arra a krémet, a tetejére pedig csokit reszelünk. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Tipp: A töltelék hozzávalóit csak közvetlenül felhasználás előtt készítsük el, mert így könnyebb vele dolgozni.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept