Zöldborsóleves csirkeaprólékkal
Anyám kétféle módon készítette a borsólevest. Volt, amikor csak színt adott hozzá. A hagymát megdinsztelte, majd őrölt paprikát szórt rá. Ez adta a leves színét. A másik mód, amikor elkészült a leves, berántotta, plusz még tejjel öntötte fel. Ez a fajta nekem mindig jobban ízlett. Nagyszerűen kiadja a borsó ízét. Ez is egy ilyen leves. Ha aprólék nélkül készítem, vajgaluskát teszek bele.
Zöldborsóleves csirkeaprólékkal
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg csirkeaprólék
- 30 dkg zöldborsó
- 2-3 szál sárgarépa
- 1-2 db petrezselyemgyökér
- 1 fej karalábé
- petrezselyemzöld
- só
- olaj
- liszt
- őrölt pirospaprika
- 1-2 dl tej
- főzőtejszín
Elkészítés:
Az előkészített aprólékot feltesszük főzni egy nagyobb lábasban, fazékban. A zöldségeket apró kockára vágjuk. A hab leszedése után hozzáadjuk a zöldségeket, kis idő múlva a zöldborsót is. Ekkor sózzuk.
Amikor puhára főtt, együtt a hús a zöldséggel, elkészítjük a rántást, majd tejjel illetve tejszínnel dobjuk fel. Tetejét apróra vágott zöldfűszerrel hintjük meg.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept