Zöldborsóleves csirkeaprólékkal

Ez is érdekelhet

Nyerj 2 főre szóló, 3 éjszakás nyaralást Ausztriába, az aktív pihenés paradicsomába (x)

Ingyenes lesz Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválja - Ekkor érdemes a Városligetbe menni (x)

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Szexi melltartók kivágott ruhákhoz: nem fog ki rajtad a pánt, mert nincs is »

A legfinomabb testolajok, melyektől feszesebb lesz a bőr: elmászó kontúrok és narancsbőr ellen »

Már megvan a jövő évi esküvői divat: légiesen könnyed selyem- és muszlinruhák a magyar tervezőtől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Anyám kétféle módon készítette a borsólevest. Volt, amikor csak színt adott hozzá. A hagymát megdinsztelte, majd őrölt paprikát szórt rá. Ez adta a leves színét. A másik mód, amikor elkészült a leves, berántotta, plusz még tejjel öntötte fel. Ez a fajta nekem mindig jobban ízlett. Nagyszerűen kiadja a borsó ízét. Ez is egy ilyen leves. Ha aprólék nélkül készítem, vajgaluskát teszek bele.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg csirkeaprólék
  • 30 dkg zöldborsó
  • 2-3 szál sárgarépa
  • 1-2 db petrezselyemgyökér
  • 1 fej karalábé
  • petrezselyemzöld
  • olaj
  • liszt
  • őrölt pirospaprika
  • 1-2 dl tej
  • főzőtejszín
Recept idők

Elkészítés:

Az előkészített aprólékot feltesszük főzni egy nagyobb lábasban, fazékban. A zöldségeket apró kockára vágjuk. A hab leszedése után hozzáadjuk a zöldségeket, kis idő múlva a zöldborsót is. Ekkor sózzuk.
Amikor puhára főtt, együtt a hús a zöldséggel, elkészítjük a rántást, majd tejjel illetve tejszínnel dobjuk fel. Tetejét apróra vágott zöldfűszerrel hintjük meg.

1
2
3
Blog.hu ajánló