Krémes sajtszósz
Krémes sajtszósz
Hozzávalók 4 személyre
- 3 dl tejszín
- 2 dl zsírosabb tej
- 15 dkg jól reszelhető sajt
- 10 dkg füstölt sajt
- 2 szál zellerzöld
- 1 kk étkezési keményítő
- őrölt fehér bors
- só
Elkészítés:
A sajtokat lereszeljük, és a tejjel, tejszínnel együtt felforraljuk. Addig kevergetjük alacsony hőfokon, míg a sajt elolvad. Az étkezési keményítőt egy kevés meleg vízzel elkeverjük, és besűrítjük vele a szószt. Megsózzuk, ha szükséges, és a végén hozzáadjuk a finomra vágott zellerzöldet, valamint a frissen őrölt borsot.
Ízlés szerint párolt zöldségekkel kínálhatjuk (pl. brokkoli, karfiol, répa, krumpli).
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció