Krémes sajtszósz

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Krémes sajtszósz

Hozzávalók 4 személyre

  • 3 dl tejszín
  • 2 dl zsírosabb tej
  • 15 dkg jól reszelhető sajt
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 2 szál zellerzöld
  • 1 kk étkezési keményítő
  • őrölt fehér bors
Recept idők

Elkészítés:

A sajtokat lereszeljük, és a tejjel, tejszínnel együtt felforraljuk. Addig kevergetjük alacsony hőfokon, míg a sajt elolvad. Az étkezési keményítőt egy kevés meleg vízzel elkeverjük, és besűrítjük vele a szószt. Megsózzuk, ha szükséges, és a végén hozzáadjuk a finomra vágott zellerzöldet, valamint a frissen őrölt borsot.
Ízlés szerint párolt zöldségekkel kínálhatjuk (pl. brokkoli, karfiol, répa, krumpli).

15805169 f04fc338cdc82926a8e522840516ff5c wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük