Libamáj roston karamellizált almával

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Libamáj roston karamellizált almával

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg libamáj
  • 25 dkg libaháj
  • őrölt bors
  • 0.5 csokor zsálya
  • 2 db zöld alma
  • 2 db piros alma
  • 2 ek vaj
  • 4 ek cukor
  • csipet őrölt fahéj
  • 2 dl fehér bor
Recept idők

Elkészítés:

Szüret a konyhában

A májat 1,5cm vastag szeletekre vágjuk, sóval, borssal behintjük, majd letakarva a hűtőbe tesszük.
A hájat kisebb darabokra vágjuk, kis lángon kiolvasztjuk, ropogósra sütjük. A töpörtyűt kiszedjük, félrerakjuk.
A zsírból 3 evőkanálnyit serpenyőbe merünk, felforrósítjuk, és a májat oldalanként megsütjük rajta. Sütés közben a zsályaleveleket is mellészórjuk, és a májjal együtt ropogósra sütjük.
A vajat a libamáj sütésénél visszamaradt zsírhoz adjuk, fölolvasztjuk, a cukrot rászórjuk és kevergetve kissé megkaramellizáljuk.
A cikkekre vágott almát a karamellre dobjuk, megfuttatjuk rajta, a fahéjjal ízesítjük, végül a borral meglocsoljuk, és készre pároljuk.

Ezt is szeretjük