Libamáj roston karamellizált almával

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Ezek az alapszínek legyenek ott a szekrényedben! Mindent egyszerűbbé tesznek »

Széles a csípője, és mer öltözködni: szuper divattippek egy plus size modelltől »

Ez a minta még a kockásnál is divatosabb lesz tavasszal: így viseld! »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 dkg libamáj
  • 25 dkg libaháj
  • őrölt bors
  • fél csokor zsálya
  • 2 db zöld alma
  • 2 db piros alma
  • 2 ek vaj
  • 4 ek cukor
  • csipet őrölt fahéj
  • 2 dl fehér bor
Recept idők

Elkészítés:

Szüret a konyhában

A májat 1,5cm vastag szeletekre vágjuk, sóval, borssal behintjük, majd letakarva a hűtőbe tesszük.
A hájat kisebb darabokra vágjuk, kis lángon kiolvasztjuk, ropogósra sütjük. A töpörtyűt kiszedjük, félrerakjuk.
A zsírból 3 evőkanálnyit serpenyőbe merünk, felforrósítjuk, és a májat oldalanként megsütjük rajta. Sütés közben a zsályaleveleket is mellészórjuk, és a májjal együtt ropogósra sütjük.
A vajat a libamáj sütésénél visszamaradt zsírhoz adjuk, fölolvasztjuk, a cukrot rászórjuk és kevergetve kissé megkaramellizáljuk.
A cikkekre vágott almát a karamellre dobjuk, megfuttatjuk rajta, a fahéjjal ízesítjük, végül a borral meglocsoljuk, és készre pároljuk.

Blog.hu ajánló