Libamáj roston karamellizált almával
Libamáj roston karamellizált almával
Hozzávalók 4 személyre
- 60 dkg libamáj
- 25 dkg libaháj
- só
- őrölt bors
- fél csokor zsálya
- 2 db zöld alma
- 2 db piros alma
- 2 ek vaj
- 4 ek cukor
- csipet őrölt fahéj
- 2 dl fehér bor
Elkészítés:
Szüret a konyhában
A májat 1,5cm vastag szeletekre vágjuk, sóval, borssal behintjük, majd letakarva a hűtőbe tesszük.
A hájat kisebb darabokra vágjuk, kis lángon kiolvasztjuk, ropogósra sütjük. A töpörtyűt kiszedjük, félrerakjuk.
A zsírból 3 evőkanálnyit serpenyőbe merünk, felforrósítjuk, és a májat oldalanként megsütjük rajta. Sütés közben a zsályaleveleket is mellészórjuk, és a májjal együtt ropogósra sütjük.
A vajat a libamáj sütésénél visszamaradt zsírhoz adjuk, fölolvasztjuk, a cukrot rászórjuk és kevergetve kissé megkaramellizáljuk.
A cikkekre vágott almát a karamellre dobjuk, megfuttatjuk rajta, a fahéjjal ízesítjük, végül a borral meglocsoljuk, és készre pároljuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept