Vega pizza

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Kétszer dúsabb frizurát kapsz, ha így használod a hajvasalót »

Lassítja a ráncok képződését, de ennél többet is tud a kollagén: szakértő mondja el, miért hatékony »

A rövid dzseki az új divat: ilyen sokféleképpen viselheted »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • tészta:_
  • 30 dkg finomliszt (tönkölyliszt)
  • 10 dkg durumliszt
  • 1/2 tasak instant élesztő
  • 1 ek só
  • 1 kk nádcukor
  • 3 dl meleg víz
  • 2 ek olívaolaj
  • _vega sajtkrém:
  • 20 dkg kukorica (konzerv vagy főtt)
  • 3 ek sörélesztő (szárított por)
  • 1 csipet só, bors
  • 1 kk szerecsendió
  • 1 kk oregáno
  • 1 ek kókuszzsír
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 fej hagyma (kis)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 citrom leve
  • 2-3 db paradicsom
Recept idők

Elkészítés:

2 dl meleg vízben elkeverjük a cukrot, és hozzászórjuk az élesztőt, majd elkeverjük. A liszteket a sóval összekeverjük, majd az élesztős vizet is, és összegyúrjuk a tésztát. Dagasztjuk egy kis ideig, és hozzáadjuk az olajat, amit jól beledolgozunk. Fényes, sima tésztát kell kapnunk. Maradhat a tészta abban az edényben, amiben kevertük, csak a tetejét fedjük le fóliával, és a hűtőben kelhet 5 óra hosszat.
A vega \" sajtkrémhez\" a kukoricát, sót, apróra vágott hagymákat, sörélesztőt, fűszereket, kókuszzsírt és az olajat egy magasabb falú edénybe tesszük, botmixerrel pürésítjük. Minél krémesebb, annál jobb.
A megkelt tésztát egy kiolajozott tepsin kihúzzuk (kerekre vagy szögletesre is formázhatjuk), a tetejét megrakjuk friss paradicsomkarikákkal, megszórjuk oregánóval, bazsalikommal, majd a kukoricás krémet elkenjük a tetején. Díszíthetjük paprikacsíkokkal, friss bazsalikomlevelekkel, lilahagymával. A sütőt maximális hőfokra melegítsük elő - ez sütőtől függ 230-270 C. Minél forróbb a sütőnk, annál jobb, az igazi pizzakemencében 300 C fok felett sütnek :) Előmelegített sütőben, 10-15 perc alatt készre sütjük.

Ezt is szeretjük