Málnás Pavlova-torta
Tv-ben láttam először és gluténmentesen is el lehet készíteni, így a család részére sütöttem meg. Nem csak málnát rakhatunk rá, amilyen gyümölcsöt szeretünk, azt tehetünk rá.
Málnás Pavlova-torta
Hozzávalók 6 személyre
- A tésztához:
- 8 db tojásfehérje
- 30 dkg kristálycukor
- 2 ek étkezési keményítő
- 8 dkg darált mogyoró
- A krémhez:
- 10 dkg málna
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl tejszín
- 5 dkg porcukor
Elkészítés:
A sütőt 100 fokra előmelegítjük. A tojásfehérjét felverjük kemény habbá, majd fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, az étkezési keményítőt és a darált mogyorót. Én egy piteformában készítettem, beleöntöttem, és kb. 50-60 percig sütöttem. Miután megsült, hagyjuk kihűlni.
A krémhez a tejszínt felverjük nagyon keményre, hozzáadjuk a mascarponét és a porcukrot. Ráhelyezzük a gyümölcsöt.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept