Málnás Pavlova-torta

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Tv-ben láttam először és gluténmentesen is el lehet készíteni, így a család részére sütöttem meg. Nem csak málnát rakhatunk rá, amilyen gyümölcsöt szeretünk, azt tehetünk rá.

Málnás Pavlova-torta

Hozzávalók 6 személyre:

  • A tésztához:
  • 8 db tojásfehérje
  • 30 dkg kristálycukor
  • 2 ek étkezési keményítő
  • 8 dkg darált mogyoró
  • A krémhez:
  • 10 dkg málna
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl tejszín
  • 5 dkg porcukor
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt 100 fokra előmelegítjük. A tojásfehérjét felverjük kemény habbá, majd fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, az étkezési keményítőt és a darált mogyorót. Én egy piteformában készítettem, beleöntöttem, és kb. 50-60 percig sütöttem. Miután megsült, hagyjuk kihűlni.
A krémhez a tejszínt felverjük nagyon keményre, hozzáadjuk a mascarponét és a porcukrot. Ráhelyezzük a gyümölcsöt.

Ezt is szeretjük