Szőlőzselés pohárkrém

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Ez a minta még a kockásnál is divatosabb lesz tavasszal: így viseld! »

Ez a világ legtermészetesebb kollagénes fátyolmaszkja: készen kapod a tojáshéjból »

Így fond be a hajad idén: 3 trend, ami nagyon erős lesz tavasszal »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • A szőlőzseléhez:
  • 1 kg Othello szőlő
  • méz
  • őrölt fahéj
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 ek étkezési keményítő
  • A krém hozzávalói:
  • 25 dkg mascarpone
  • 1-2 dl habtejszín
  • porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • őrölt fahéj
  • 2-3 ek mák
Recept idők

Elkészítés:

NYÁRI GYÜMÖLCSÖS RECEPT

A szőlőt szemezzük le, turmixoljuk össze. Öntsük egy serpenyőbe, és főzzük pár percig, majd egy szitán passzírozzuk át.
A leszűrt szőlőlevet öntsük vissza a serpenyőbe, majd ízlés szerint ízesítsük mézzel (vagy cukorral), őrölt fahéjjal, és a vaníliás cukorral. Tegyük vissza a tűzre, és főzzük pár percig.
A kukoricakeményítőt keverjük simára egy kevéske vízzel, majd állandó keverés mellett öntsük hozzá a szőlőléhez, sűrítsük be, majd vegyük le a tűzről, és öntsük bele a poharakba. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A mákot tegyük egy teflonserpenyőbe, majd 1-2 perc alatt állandó keverés mellett, alacsony hőfokon pirítsuk meg (vigyázzunk, nehogy megégjen). A megpörkölt mákot hagyjuk teljesen kihűlni.
A mascarponét keverjük simára ízlés szerinti porcukorral, a vaníliás cukorral és a fahéjjal.
A habtejszínt verjük kemény habbá, majd apránként, óvatosan, keverjük hozzá a mascarponekrémhez.
Keverés közben szórjuk hozzá a megpörkölt mákot is. A teljesen kihűlt szőlőzselére kanalazzuk rá a mákos-mascarponés habot, majd díszítsük a tetejét félbevágott szőlőszemekkel.
Tálalhatjuk azonnal, vagy pár órára betehetjük a hűtőbe, hogy kellően lehűljön, és az ízek jobban összeérjenek.

Blog.hu ajánló