Sonkás-tejfölös levelesszív

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A férjemnek gyakran szoktam készíteni sós sütiket, azok a kedvencei. Ilyenkor körülnézek, mi van éppen a hűtőben, kamrában, kiskertben, kicsit kreatívkodok, mit lehet kihozni belőlük, így született a mai napon ez sós süti is.
És mivel a férjem ma nincs itthon, csak holnap jön haza, gondoltam, szív alakúra készítem, ezzel kedveskedve neki, mire hazaérkezik.
De a sütés közben a fiam is befutott, így csak a fél szív maradt meg, mert a másik felét sikeresen letesztelte.

Sonkás-tejfölös levelesszív

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 1,5 pohár tejföl
  • 20 dkg sonka
  • 2 paradicsom
  • 2 paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olaj
  • oregánó
  • rozmaring
  • bors
  • 1 tojás
  • paprikakrém
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt 200 fokra előmelegítem.
A kiolvasztott leveles tésztát lisztezett deszkán kinyújtom.
A hagymát és a sonkát apró kockára vágom, tálba teszem, majd mellédobom a felszeletelt paprikát, paradicsomot és a felaprított petrezselyemzöldet (- ebből egy keveset díszítésnek félrerakok).
Ráöntöm a tejfölt, ízesítem ízlés szerint a fűszerekkel, fokhagymával, majd a tésztát vékonyan olajjal lekenem és erre rákanalazom a sonkás-tejfölös masszát szépen elosztva.
Két szélét kissé behajtom, majd óvatosan feltekerem és egy szív alakú, sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába igazítom.
Lekenem tojással a tetejét, majd meghintem petrezselyemzölddel, megpetyegtetem paprikakrémmel, és 35 perc alatt készre sütöm.
Melegen, hidegen egyaránt szeletelhető, és mennyei finom.

1
2
3
4
Ezt is szeretjük