Cseresznyekrémleves
Ez is érdekelhet
- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik
beauty and style

- Különleges lesz a szetted, ha így kombinálod a színeket: felpezsdítik a megjelenést »
- Az 53 éves Carla Bruni stílusa egyszerű, de kifinomultan nőies: az egykori francia first lady szettjeit könnyű lemásolni »
- A francia nők kedvenc frizurája pillanatok alatt elkészül: egyszerű konty, ami nőiessé teszi a megjelenést »
Top olvasott cikkek
- Ő Zoltán Erika 23 éves lánya: a gyönyörű Zoé le sem tagadhatná az anyját
- Détár Enikő és Rékasi Károly fia már 19 éves: Zsigmondból jóképű pasi lett
- Villámkvíz a magyar földrajzból: általános iskolában tudni kellett a válaszokat
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
- „Napi 1 szexből 8 havonta 1 lett” - Házaspárok vallomása a szexmentes kapcsolatról
Cseresznyekrémleves
Hozzávalók 2 személyre:
- 50 dkg magozott cseresznye
- cukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 tk őrölt fahéj
- 3-4 db szegfűszeg
- 1 mk gyömbér
- egy csipet szerecsendió
- 1 citrom leve és héja
- 1/2 cs vaníliás pudingpor
- 2 dl tejszín
Elkészítés:
NYÁRI GYÜMÖLCSÖS RECEPT
A cseresznyét magozzuk ki, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje. Ízlés szerint adjuk hozzá a cukrot, vaníliás cukrot, majd a fűszereket. Adjuk hozzá a citrom levét héjat. Főzzük kb. 20 percig, majd vegyük ki a cseresznye felét, és a maradékot botmixerrel pépesítsük.
Tegyük vissza a kiszedett cseresznyeszemeket és forraljuk fel.
A pudingport keverjük simára a tejszínnel, majd állandó keverés mellett csorgassuk bele a forrásban lévő levesbe. Kevergetve főzzük pár percig, amíg besűrűsödik.
Tálaláskor a hideg krémlevest ízlés szerint pörkölt mandulaforgácsba beleforgatott tejszínhabbal kínáljuk.

Még több recept