Áfonyás túrótorta

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy jó barátnőmtől hallottam, nagyon ízlett a családnak és barátoknak.

Áfonyás túrótorta

Hozzávalók 8 személyre:

  • 13-15 babapiskóta
  • 600–800 g áfonya
  • 600 g túró
  • 250 g gyümölcsjoghurt
  • 5 ek porcukor
  • 250 ml tejszín
  • 2 tasak zselatin
  • 1 tasak színes zselatinpor
  • áfonyaszörp vagy áfonyalikőr
Recept idők

Elkészítés:

Egy 26 cm-es kapcsos tortaforma aljára helyezzük az áfonyaszörpbe vagy áfonyalikőrbe áztatott babapiskótákat.
Közben, ha fagyasztott áfonyával dolgozunk, kiengedjük. Ha friss áfonyát használunk, átválogatjuk, és 200 g-ot félreteszünk a díszítéshez.
Összeforgatjuk a cukrot, túrót, gyümölcsjoghurtot. A tejszínt kemény habbá verjük, ezután a túrókrémmel és a maradék áfonyával óvatosan összeforgatjuk. Ha zselatinport használunk, a hideg vízzel elkevert port alacsony hőfokon feloldjuk, 2-3 ek túrómasszával elkeverjük, majd a maradék túrómasszához keverjük. A krémet a piskótára simítjuk.
Végül a torta tetejét a félretett áfonyaszemekkel díszítjük, és leöntjük színes tortazselével. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük