Áfonyás túrótorta
- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Hemzsegnek az online vásárlók, miközben konganak az ürességtől a butikok: a járványhelyzet átírta a vásárlási szokásokat »
- Elképesztően nőies és sokoldalú trend tér vissza: a kordbársony cuccok idén így ütősek »
- A legerősebb vízhajtó smoothie receptek: pár nap alatt segítenek megszüntetni a puffadást »
- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Dér Heni gyönyörű menyasszony volt: különleges ruhában ment férjhez
- 16 éves lett Deustch Anita és Kinizsi Ottó nagyobbik lánya: Emma gyönyörű tini
- 10 kép Észak-Koreából, amiért kitiltást kapott a fotós – Ezt az arcát senki nem láthatja az országnak
- 122 éves koráig élt a francia asszony: különös képeken mutatjuk hosszú életét
Egy jó barátnőmtől hallottam, nagyon ízlett a családnak és barátoknak.
Áfonyás túrótorta
Hozzávalók 8 személyre:
- 13-15 babapiskóta
- 600–800 g áfonya
- 600 g túró
- 250 g gyümölcsjoghurt
- 5 ek porcukor
- 250 ml tejszín
- 2 tasak zselatin
- 1 tasak színes zselatinpor
- áfonyaszörp vagy áfonyalikőr
Elkészítés:
Egy 26 cm-es kapcsos tortaforma aljára helyezzük az áfonyaszörpbe vagy áfonyalikőrbe áztatott babapiskótákat.
Közben, ha fagyasztott áfonyával dolgozunk, kiengedjük. Ha friss áfonyát használunk, átválogatjuk, és 200 g-ot félreteszünk a díszítéshez.
Összeforgatjuk a cukrot, túrót, gyümölcsjoghurtot. A tejszínt kemény habbá verjük, ezután a túrókrémmel és a maradék áfonyával óvatosan összeforgatjuk. Ha zselatinport használunk, a hideg vízzel elkevert port alacsony hőfokon feloldjuk, 2-3 ek túrómasszával elkeverjük, majd a maradék túrómasszához keverjük. A krémet a piskótára simítjuk.
Végül a torta tetejét a félretett áfonyaszemekkel díszítjük, és leöntjük színes tortazselével. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.


Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
Még több recept