Lepénykék fügés almaszósszal

Nyereményjáték

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

Nyerj szerelemsegítő nyakláncot Valentin-napra! Bevonzza életedbe az igaz szerelmet (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Hódunyhával betakart mesebeli tájak, ahol mégis szikrázó a napsütés: mesefalucskákat is rejt (x)

Ez történik a testünkben köhögéskor - Rengeteg minden állhat a háttérben (x)

Ebben a hotelben az ételt a szántóföldről rakják az asztalra - Magyar hely, ha fontos az egészséged (x)

V-nyakú ruhához tilos felvenni: mutatjuk, melyik dekoltázshoz milyen nyaklánc illik

beauty and style

12 modell, aki elmúlt 40, és visszatért a kifutóra: a 20 éveseket is lepipálják »

3 haslapító módszer, amihez csak egy törölközőre és néhány szabad percre lesz szükséged »

Az isteni Marilyn ilyen dögös volt nadrágban: nemcsak szoknyában imádták a pasik »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • Az almapüréhez:
  • 1 kg alma
  • fahéj
  • szegfűszeg
  • citromlé
  • füge
  • keményítő vagy pudingpor
  • tej
  • A lepénykékhez:
  • 30 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 4 dl tej
  • 2 alma meghámozva, lereszelve
  • 2 evőkanál olaj
  • csipetnyi só
  • fél sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

Az almákat meghámozzuk, gerezdekre, majd kockákra vágjuk, és feltesszük főni egy kiskanálnyi fahéjjal, 5-6 szegfűszeggel, vaníliás cukorral, citromlével és 2 dl vízzel.
A fügéket kis darabokra vagdossuk, és hozzáadjuk az almákhoz, majd 15-20 percig főzzük együtt. Ha megfőtt az alma, kivesszük belőle a szegfűszegeket és pürésítjük.
Visszatéve a tűzhelyre keményítővel vagy pudingporral (kis tejjel) besűrítjük.
A tésztát összeállítjuk, ahogy a normális palacsintát, majd a kinyomkodott almareszeléket hozzáadjuk, és kissé vastagabb lepényeket sütünk.

1
2
3
Blog.hu ajánló