Szivárvány torta
Kishúgom első szülinapjára akartam valami jó krémes és aranyos tortát készíteni, megvolt a hatása, a feje búbjáig krémes lett :-Ö
Szivárvány torta
Hozzávalók 8 személyre
- 8 tojás
- 8 nagykanál liszt
- 8 nagykanál cukor
- 0.5 csomag sütőpor
- ételfesték (sárga, zöld, kék, piros)
- 2 doboz natúr vajkrém
- porcukor (ízlés szerint)
- habtejszín
Elkészítés:
A piskóta hozzávalóit összekeverem (tojás, liszt, cukor, sütőpor), majd annyi részre osztom, ahány emeletet és színt szeretnék. Színezem a külön edényben lévő tésztákat, sárga, piros, kék, zöld, a lilát és a narancs színt ügyesen kikeverem. Majd a legkisebb tortaformát kibélelem sütőpapírral és beleteszem a tésztát. Én egyszerre két lapot sütöttem. Mivel nem túl sok tésztát használok, így kevés a sütési idő. Szúrópróbával ellenőrzöm a tésztát, hogy átsült-e. A mindegyik lap megsült, félreteszem őket kihűlni.
A krém: a natúr vajkrémet összekeverem a habtejszínnel és ízlés szerinti porcukorral, és ételfestékkel színezem, majd a kihűlt lapok közé kenem, a maradékkal pedig kívülről díszítem.