Málnás túrótorta
Két tortából készítettem egyet. Az egyiknek a piskótája, a másiknak a krémje volt nagyon finom. Már többször készítettem születésnapra, vendégvárónak is tökéletes. Elkészült már málnával, eperrel, de őszibarack befőttel is.
Málnás túrótorta
Hozzávalók 12 személyre
Tészta
- 3 tojás
- 3 evőkanál kristálycukor
- 2 evőkanál víz
- 0.5 dl víz
- csipet só
- 0.5 csomag sütőpor
- 3 púpozott evőkanál liszt
- 1 evőkanál kakaópor
Túrós krém
- 50 dkg túró
- 2 dl joghurt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg kristálycukor
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 1 dkg zselatinpor
Tetejére
- bármilyen gyümölcs
- 1 csomag tortazselépor
Elkészítés:
A tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a vizet, a sót, a kakaóport és az olajat. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, és fakanállal óvatosan beledolgozzuk az előző masszába. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és fokozatosan beleszitáljuk a masszába. Kapcsos tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben 180 fokon sütjük. Ha megsült, és kihűlt, elkészítjük a túrókrémet. A túrót áttörjük szitán, simára keverjük a joghurttal, ízesítsük a cukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és a citromlével. A zselatinport a leírás szerint elkészítjük, beleforgatjuk a túrós krémbe, a tésztára simítjuk, majd hűtőbe tesszük dermedni. Ha megdermedt, feldíszítjük gyümölccsel, majd bevonjuk tortazselével.
