Kókuszos csiga
Kókuszos csiga
Hozzávalók 6 személyre
- 50 dkg liszt
- 25 dkg sütőmargarin
- 2.5 dkg élesztő
- 1 dl tej
- csipet só
- 1 ek cukor
- 4 tojássárgája
- 4 tojásfehérje
- 30 dkg porcukor
- 2 csomag kókuszreszelék
Elkészítés:
Az élesztőt langyos tejben a cukorral felfuttatjuk.
A lisztbe a margarint elmorzsoljuk, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojássárgáját, összegyúrjuk.
Kb. 30 percig pihentetjük. 2 részre osztjuk, elnyújtjuk.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, beletesszük a porcukrot és a kókuszt. A kinyújtott tésztákat megkenjük a tojásfehérjés krémmel, feltekerjük és 4 cm -es csigákat vágunk le.
Kikent tepsiben 30-45 percet kelesztjük. 4-es fokozaton megsütjük, kb. addig amíg a tészta világos barna nem lesz.
Ha megsültek a csigák még melegen vaníliás porcukorral meghintjük.
