Tejfölös-gombás csirkemell
Tejfölös-gombás csirkemell
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg csirkemellfilé
- néhány szelet füstölt szalonna
- 25 dkg gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 1 pohár tejföl
- só
- bors
- kis zsír
- 1 ek liszt
Elkészítés:
A szalonnát kockázzuk fel, majd a zsírján pároljuk meg a felszeletelt gombát és az apróra vágott hagymát. Ha a gomba megpuhult, tegyük vissza a szalonnadarabokat. Jöhet a habarás a tejföllel és a benne elkevert liszttel. Közben zsíron puhára pároljuk a csirkemelldarabokat, majd sózzuk, borsozzuk. Végül hozzákeverjük a tejfölös-gombás mártást. Még néhány percig együtt főzzük.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept