Rebarbarás málnakrémleves

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Rebarbarás málnakrémleves

Hozzávalók 2 személyre

  • 5-6 szál rebarbara
  • 20 dkg málna
  • 2 cs vaníliás cukor
  • kristálycukor (ízlés szerint)
  • őrölt fahéj
  • 3-4 db szegfűszeg
  • reszelt citromhéj
  • 0.5 cs vaníliás pudingpor
  • 1 l víz
  • 2 dl tejszín
Recept idők

Elkészítés:

A rebarbarát tisztítsuk meg, majd vágjuk kisebb darabokra, és a málnával együtt tegyük bele egy edénybe. Öntsük fel a vízzel, és ízlés szerint adjunk hozzá kristálycukrot. Reszeljük bele a citromhéjat, adjuk hozzá a vaníliás cukrot, ízlés szerint őrölt fahéjat és szegfűszeget, majd főzzük kb. 15 percig.
Ezután egy szűrőn passzírozzuk át, hogy a magok ne kerüljenek bele.
Öntsük vissza az edénybe, majd tegyük vissza a tűzre és forraljuk fel.
A tejszínt keverjük simára a pudingporral, majd amikor a leves elkezd forrni, állandó keverés mellett csorgassuk bele. Főzzük még pár percig, hogy kellően besűrűsödjön. Tálalás előtt hűtsük ki, és úgy kínáljuk.

15852281 8f8d6681f7a00656cef16514a2bdd8a9 wm
Ezt is szeretjük