Rebarbarás málnakrémleves
Rebarbarás málnakrémleves
Hozzávalók 2 személyre
- 5-6 szál rebarbara
- 20 dkg málna
- 2 cs vaníliás cukor
- kristálycukor (ízlés szerint)
- őrölt fahéj
- 3-4 db szegfűszeg
- reszelt citromhéj
- 0.5 cs vaníliás pudingpor
- 1 l víz
- 2 dl tejszín
Elkészítés:
A rebarbarát tisztítsuk meg, majd vágjuk kisebb darabokra, és a málnával együtt tegyük bele egy edénybe. Öntsük fel a vízzel, és ízlés szerint adjunk hozzá kristálycukrot. Reszeljük bele a citromhéjat, adjuk hozzá a vaníliás cukrot, ízlés szerint őrölt fahéjat és szegfűszeget, majd főzzük kb. 15 percig.
Ezután egy szűrőn passzírozzuk át, hogy a magok ne kerüljenek bele.
Öntsük vissza az edénybe, majd tegyük vissza a tűzre és forraljuk fel.
A tejszínt keverjük simára a pudingporral, majd amikor a leves elkezd forrni, állandó keverés mellett csorgassuk bele. Főzzük még pár percig, hogy kellően besűrűsödjön. Tálalás előtt hűtsük ki, és úgy kínáljuk.
