Málnás-citromos panna cotta

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Nyoma sem marad a pattanásnak, ha így kerül fel a smink: ezek a trükkök visszaadják az önbizalmat »

A 29 éves Rita Ora durván rákattant a cipődivatra: legújabb fazonjai éppolyan dögösek, mint ő maga »

Feszesíti a petyhüdt bőrt, elsimítja a mikroráncokat: a frakcionált CO2 lézeres kezelés korrigálja a bőrhibákat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Málnás-citromos panna cotta

Hozzávalók 6 személyre:

  • (6 db formához)
  • 2,5 dl málnapép
  • 5 g zselatin
  • citromos rész hozzávalói
  • 3 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 3-4 ek porcukor
  • 1 citrom leve
  • reszelt citromhéj
  • 10 g porzselatin
Recept idők

Elkészítés:

A málnát ízlés szerinti mennyiségű cukorral, vaníliás cukorral, és őrölt fahéjjal főzzük pár percig, majd egy szitán passzírozzuk át.
Ezután forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről, és állandó keverés mellett, adjuk hozzá a zselatint. Kézi habverővel keverjük simára, majd egyenlően elosztva öntsük bele a formákba.
Hagyjuk langyosra hűlni, majd tegyük be a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen.
A tejet, a tejszínt, a vaníliás cukrot, a porcukrot, (ízlés szerint tehetünk bele több cukrot is) a citromlevet, és reszelt citromhéjat keverjük össze, majd hevítsük forráspontig. (Közben többször keverjük meg.)
Ezután vegyük le a tűzről, majd állandó keverés mellett adjuk hozzá a zselatint. Kézi habverővel keverjük simára, majd hűtsük ki.
A hűtőből vegyük ki a formákat, majd óvatosan öntsük a megdermedt málna tetejére a kihűtött keveréket.
Ezután tegyük vissza a hűtőbe, hogy a citromos rész is teljesen megdermedjen.
Tálalás előtt a formákat pár pillanatra mártsuk bele meleg vízbe, majd fordítsuk rá a tányérra, és óvatosan vegyük le formákat.

Ezt is szeretjük