Családi rózsafánk

Ez is érdekelhet

Legyen élmény a takarítás: okos eszközök, amiket imádni fogsz (x)

Ajándékozz könyvet, és segíts az éhező gyerekeknek: mutatjuk, mit kell tenned (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

beauty and style

Fogott egy kést, és kettévágta a korrektoros tubust: sokat spórolt vele »

Kritizálják a kommentelők a szupermodell alakját – Olyan, mint a nádszál »

Ezért a frizuráért rajong a net: a Chanel fodrásza elmondta, hogyan készül »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Családi rózsafánk

Hozzávalók 8 személyre:

  • 5 dkg margarin
  • 5 dkg porcukor
  • 2 tojás + 2 tojássárgája
  • 1 ek tejföl
  • 30 dkg liszt
  • csipet só
  • olaj a sütéshez
  • lekvár a díszítéshez (eper, meggy, barack stb.)
Recept idők

Elkészítés:

A margarinból, a porcukorból, a csipet sóból, az egész tojásokból és a sárgákból, valamint a lisztből és a tejfölből tésztát gyúrtam. Elég kemény lesz a tészta, ne ijedjetek meg! Nehéz munka, de megéri! Amikor homogén lett a tészta, nyújtódeszkán 3 mm-esre nyújtottam azt. 3, 4 és 5 cm átmérőjű pogácsákat szaggattam belőle. A szélüket kb. 1 cm mélyen bevagdaltam. A közepüket tojásfehérjével bekentem, és 3 különböző méretű pogácsából összeragasztgattam a fánkokat. A legegyszerűbb úgy, hogy az egyik ujjadat betojásozod és azzal nyomkodod össze folyamatosan a részeket. Az így elkészült fánkokat kb. 3 ujjnyi olajban kisütöttem. Nem szabad túl forrónak lennie az olajnak, mert akkor megég a fánk, de a belseje nem sül meg. Aranybarnára sütöttem őket, majd szalvétára szedtem. Végül a rózsák közepébe lekvárt tettem, majd megszórtam a vaníliás porcukorral. Készen is lettek a csodás rózsák!

Az a legszebb, ha valamilyen piros lekvárt használunk, de igazából mindegy, az a fontos, hogy szeresd!

Ízre olyan, mint a csöröge fánk, szóval ha azt szereted, ezt is fogod. Ráadásul ez különlegesebb, így ha vendégeket vársz, tuti a siker!

Jó étvágyat hozzá!

Ezt is szeretjük