Családi rózsafánk

Ez is érdekelhet

Tavaszi nagytakarítás kényelmesen (x)

Könyvajánló – Mazel Tov: Emberek, ételek, élmények (x)

Ünnepeld te is a víz világnapját Budapest legjobb fürdőjében! (x)

Budapest egyedülálló szabadtéri családi játszóparkja újra megnyitja kapuit! (x)

beauty and style

A legszebb magas sarkú cipők tavaszra: nem lehet tovább fokozni a nőiességüket »

3 egyszerű tornagyakorlat alhasi zsírpárnák ellen: már 7 nap után érezhető a változás »

Friss, ragyogó arcbőr, futás után: 5 tuti arcápolási tipp, ha szabad levegőn sportolsz »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Családi rózsafánk

Hozzávalók 8 személyre:

  • 5 dkg margarin
  • 5 dkg porcukor
  • 2 tojás + 2 tojássárgája
  • 1 ek tejföl
  • 30 dkg liszt
  • csipet só
  • olaj a sütéshez
  • lekvár a díszítéshez (eper, meggy, barack stb.)
Recept idők

Elkészítés:

A margarinból, a porcukorból, a csipet sóból, az egész tojásokból és a sárgákból, valamint a lisztből és a tejfölből tésztát gyúrtam. Elég kemény lesz a tészta, ne ijedjetek meg! Nehéz munka, de megéri! Amikor homogén lett a tészta, nyújtódeszkán 3 mm-esre nyújtottam azt. 3, 4 és 5 cm átmérőjű pogácsákat szaggattam belőle. A szélüket kb. 1 cm mélyen bevagdaltam. A közepüket tojásfehérjével bekentem, és 3 különböző méretű pogácsából összeragasztgattam a fánkokat. A legegyszerűbb úgy, hogy az egyik ujjadat betojásozod és azzal nyomkodod össze folyamatosan a részeket. Az így elkészült fánkokat kb. 3 ujjnyi olajban kisütöttem. Nem szabad túl forrónak lennie az olajnak, mert akkor megég a fánk, de a belseje nem sül meg. Aranybarnára sütöttem őket, majd szalvétára szedtem. Végül a rózsák közepébe lekvárt tettem, majd megszórtam a vaníliás porcukorral. Készen is lettek a csodás rózsák!

Az a legszebb, ha valamilyen piros lekvárt használunk, de igazából mindegy, az a fontos, hogy szeresd!

Ízre olyan, mint a csöröge fánk, szóval ha azt szereted, ezt is fogod. Ráadásul ez különlegesebb, így ha vendégeket vársz, tuti a siker!

Jó étvágyat hozzá!

Ezt is szeretjük