Csirkemellbe göngyölt szardella

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

David Bowie 65 éves özvegye ugyanúgy néz ki, mint 30 évvel ezelőtt: Iman elfelejtett öregedni »

Nőiesen egyszerű, finom smink 50 felett: éveket fiatalít viselőjén »

Csak pár kulcsdarab kell a mindig sikkes és nőies öltözékhez: nyújtják az alakot és karcsúsítanak »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Szakácstanuló vagyok, és naponta több receptet is kitalálok. Ez a recept úgy született meg, hogy szétnéztem az itthon található alapanyagok közt és jött az ihlet a vacsorához. Eddig csak pozitív visszajelzést kaptam.

Csirkemellbe göngyölt szardella

Hozzávalók 2 személyre:

  • 25 dkg csirkemell
  • szardella (csirkemell szeletenként egy-egy)
  • bazsalikom
  • parmezán
  • 2 db édes burgonya
  • 2 tojás (egyik a panírozáshoz)
  • bors
  • 1 tasak rizs
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet felszeleteljük olyan nagyságú szeletekre, hogy bele tudjuk göngyölni a szardellákat. Miután felszeleteltük, megszórjuk reszelt parmezánnal, majd ízlés szerint bazsalikommal, ezt követően fektetjük bele a szardellát és felgöngyöljük, majd fogpiszkáló segítségével összetűzzük, hogy panírozás közben ne essen szét. Bepanírozzuk a göngyölegeket és forró olajban átsütjük. Miután átsült, hagyjuk hűlni pár percet, és egy határozott mozdulattal kihúzzuk a fogpiszkálót.
A rösztihez lereszeljük a megtisztított édes burgonyát, hozzáadjuk a sót, a borsot, a tojást és összedolgozzuk. A tenyerünk segítségével laposra formázzuk, és ropogósra átsütjük. Fontos, hogy az olaj kellően forró legyen, hogy ne szívja magába. Mi közben a rizst feltettük főni, kevés olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, és a megfőtt rizst pár percig átforgatjuk a hagymával.
Kitálaljuk. Én díszítésként földi cseresznyét használtam.

Ezt is szeretjük