Bújtatott pörkölt

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Nyoma sem marad a pattanásnak, ha így kerül fel a smink: ezek a trükkök visszaadják az önbizalmat »

A 29 éves Rita Ora durván rákattant a cipődivatra: legújabb fazonjai éppolyan dögösek, mint ő maga »

Feszesíti a petyhüdt bőrt, elsimítja a mikroráncokat: a frakcionált CO2 lézeres kezelés korrigálja a bőrhibákat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Bújtatott pörkölt

Hozzávalók 6 személyre:

  • 50 dkg sertésből, vagy csirkéből készült pörkölt
  • 1 fej vöröshagyma
  • Fél kg burgonyából készült püré
  • Vaj és tej ízlés szerint
  • 1-2 db tojás
  • Reszelt sajt
Recept idők

Elkészítés:

A sertéshúst, vagy a csirkehúst felkockázom és a megszokott módon pörköltöt készítek belőle.
A megtisztított burgonyát megfőzzük, és összetörjük. A burgonya mennyisége azért függ az edénytől, és hányan vagyunk, de érdemes bőven készíteni. Még melegen a vajat és a tejet hozzárakjuk, és jól kikeverjük, és megsózzuk. Egy kicsit hagyjuk hűlni, majd hozzákeverjük a tojást, és egy tűzálló tálba rakjuk a felét. Ráöntjük a zsírjára pirított pörköltöt, és befedjük a megmaradt burgonyapürével. Bőven megszórjuk reszelt sajttal, aki nem szereti, annak nem muszáj, de sokkal finomabb vele. Forró sütőben pirosra sütjük.

Ezt is szeretjük