Bújtatott pörkölt
Bújtatott pörkölt
Hozzávalók 6 személyre
- 50 dkg sertésből, vagy csirkéből készült pörkölt
- 1 fej vöröshagyma
- Fél kg burgonyából készült püré
- Vaj és tej ízlés szerint
- 1-2 db tojás
- Só
- Reszelt sajt
Elkészítés:
A sertéshúst, vagy a csirkehúst felkockázom és a megszokott módon pörköltöt készítek belőle.
A megtisztított burgonyát megfőzzük, és összetörjük. A burgonya mennyisége azért függ az edénytől, és hányan vagyunk, de érdemes bőven készíteni. Még melegen a vajat és a tejet hozzárakjuk, és jól kikeverjük, és megsózzuk. Egy kicsit hagyjuk hűlni, majd hozzákeverjük a tojást, és egy tűzálló tálba rakjuk a felét. Ráöntjük a zsírjára pirított pörköltöt, és befedjük a megmaradt burgonyapürével. Bőven megszórjuk reszelt sajttal, aki nem szereti, annak nem muszáj, de sokkal finomabb vele. Forró sütőben pirosra sütjük.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept