Fűszervajjal sült süllő
Tavaly nyáron párom elment horgászni, és boldogan tért haza egy süllő társaságában. Gyorsan kellett valami tuti recept hozzá, és akkor találtam ezt a fűszervajas finomságot.
Mindenkinél nagy sikere volt.
Fűszervajjal sült süllő
Hozzávalók 4 személyre
- 2/3 kg süllű (egészben)
- 1 kocka margarin
- fokhagyma
- petrezselyem
- só
- bors
- pici pirospaprika
- citrom
Elkészítés:
A süllőt megtisztítjuk, majd beirdaljuk. A vajat összekeverjük a fűszerekkel. Ezután a halacskánkat hőálló tálba tesszük, és megkenjük a fűszervajunkkal. 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük. A vajjal folyamatosan locsolgatjuk, amíg meg nem sül. Citromkarikával díszítjük. Én majonézes burgonyasalátát készítettem hozzá.
Jó étvágyat!
