Tejszínes erdei gyümölcskrémleves
Sokféle gyümölcslevest láttam és készítettem el, ez egy saját recept, mindig sikere van.
Tejszínes erdei gyümölcskrémleves
Hozzávalók 4 személyre
- 1 rúd fahéj
- 1 rúd vanília (egy csomag vaníliás cukor)
- 10 db szegfűszeg
- 1 db narancs
- ízlés szerint piros gyümölcsök: eper
- meggy
- feketeszeder
- ribizli
- málna (legjobb a friss gyümölcs)
- kristálycukor ízlés szerint
- 2 dl tej
- 0,5 dl tejszín
Elkészítés:
Első lépésben tegyük fel egy lábasba lassú tűzön főni a fahéj-és vaníliarudat, a szegfűszeget és a félbevágott narancsot. Ezt szép lassan forraljuk, hogy az ízek egymásba
olvadjanak. Míg ez lassan forr, addig egy másik fazékba tegyük fel vízbe főni a gyümölcsöket. Adjunk hozzá kristálycukrot és vaníliás cukrot, hogy tompítsuk a gyümölcsök savanykás ízét. Amikor már forr a leves, kezdjük el egy botmixerrel turmixolni. Forraljuk fel újra, majd miután besűrűsödött, adjuk hozzá az első lépésben összeforralt hozzávalókat, majd krémesítsük tejszínnel. Egy nagy szűrőn szűrjük át az egészet, a leves selymessége érdekében, majd a fel nem használt piros gyümölcsöket használjuk leves betétként. Hagyjuk hűlni aztán fogyasszuk egészséggel.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept