Tejszínes erdei gyümölcskrémleves

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

6 perc az egész torna, de csodás popsit és feszes combokat varázsol »

Ezek az alapszínek legyenek ott a szekrényedben! Mindent egyszerűbbé tesznek »

Széles a csípője, és mer öltözködni: szuper divattippek egy plus size modelltől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Sokféle gyümölcslevest láttam és készítettem el, ez egy saját recept, mindig sikere van.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 rúd fahéj
  • 1 rúd vanília (egy csomag vaníliás cukor)
  • 10 db szegfűszeg
  • 1 db narancs
  • ízlés szerint piros gyümölcsök: eper
  • meggy
  • feketeszeder
  • ribizli
  • málna (legjobb a friss gyümölcs)
  • kristálycukor ízlés szerint
  • 2 dl tej
  • 0,5 dl tejszín
Recept idők

Elkészítés:

Első lépésben tegyük fel egy lábasba lassú tűzön főni a fahéj-és vaníliarudat, a szegfűszeget és a félbevágott narancsot. Ezt szép lassan forraljuk, hogy az ízek egymásba
olvadjanak. Míg ez lassan forr, addig egy másik fazékba tegyük fel vízbe főni a gyümölcsöket. Adjunk hozzá kristálycukrot és vaníliás cukrot, hogy tompítsuk a gyümölcsök savanykás ízét. Amikor már forr a leves, kezdjük el egy botmixerrel turmixolni. Forraljuk fel újra, majd miután besűrűsödött, adjuk hozzá az első lépésben összeforralt hozzávalókat, majd krémesítsük tejszínnel. Egy nagy szűrőn szűrjük át az egészet, a leves selymessége érdekében, majd a fel nem használt piros gyümölcsöket használjuk leves betétként. Hagyjuk hűlni aztán fogyasszuk egészséggel.

Blog.hu ajánló