Tejszínes erdei gyümölcskrémleves

Ez is érdekelhet

Hőségben is tökéletes választás az ország legjobb játszóparkja! (x)

Kszi, Simon – Mindenkinek jár egy első szerelem (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

Izmos has és kerek popsi percek alatt: megosztja a módszer a netezőket »

Ezt a sminket készítsd el, ha bulizni mész: nem erős, de pont elég »

Agyő, pattanás, helló, üde arcbőr: ennyi mindenre jó egy üvegcse rózsavíz »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Sokféle gyümölcslevest láttam és készítettem el, ez egy saját recept, mindig sikere van.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 rúd fahéj
  • 1 rúd vanília (egy csomag vaníliás cukor)
  • 10 db szegfűszeg
  • 1 db narancs
  • ízlés szerint piros gyümölcsök: eper
  • meggy
  • feketeszeder
  • ribizli
  • málna (legjobb a friss gyümölcs)
  • kristálycukor ízlés szerint
  • 2 dl tej
  • 0,5 dl tejszín
Recept idők

Elkészítés:

Első lépésben tegyük fel egy lábasba lassú tűzön főni a fahéj-és vaníliarudat, a szegfűszeget és a félbevágott narancsot. Ezt szép lassan forraljuk, hogy az ízek egymásba
olvadjanak. Míg ez lassan forr, addig egy másik fazékba tegyük fel vízbe főni a gyümölcsöket. Adjunk hozzá kristálycukrot és vaníliás cukrot, hogy tompítsuk a gyümölcsök savanykás ízét. Amikor már forr a leves, kezdjük el egy botmixerrel turmixolni. Forraljuk fel újra, majd miután besűrűsödött, adjuk hozzá az első lépésben összeforralt hozzávalókat, majd krémesítsük tejszínnel. Egy nagy szűrőn szűrjük át az egészet, a leves selymessége érdekében, majd a fel nem használt piros gyümölcsöket használjuk leves betétként. Hagyjuk hűlni aztán fogyasszuk egészséggel.

Ezt is szeretjük