Meggyes piskóta

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Szoknya és kabát nőiesen: így lehetsz csinos a téli rétegekben »

Szétálló hajjal, pattanásokkal ébredt, 10 perc múlva csodásan festett: gyors trükkök fáradt napokra »

A kávéfilter erre is jó: olcsó trükk a smink tökéletesítésére »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Meggyes piskóta

Hozzávalók 6 személyre:

  • 6 tojás
  • 6 kanál liszt (púpozott)
  • 6 kanál cukor (csapott)
  • 1 sütőpor
  • 30 dkg meggy
  • csipet só
  • vaj- a kikenéshez
Recept idők

Elkészítés:

Válasszuk szét a tojás fehérjét és a sárgáját. A fehérjékből - a csipet sóval - kemény habot verünk. A sárgáját a cukorral habosra keverjük. A liszthez hozzákeverjük a sütőport. A fehérjéhez hozzáadjuk a sárgáját - nagyon óvatosan! Majd még óvatosabban hozzákeverjük a lisztet. Ekkor kézi habverővel vagy fakanállal dolgozunk. Kivajazott sütőformába tesszük a masszát. Ekkor nyomkodjuk bele óvatosan a magozott, lecsöpögtetett meggyet. Kb. 175-180 fokon aranysárgára süssük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

1
2
Ezt is szeretjük