Pulyka brassói - burgonyarösztivel

Ez is érdekelhet

Sokan rosszul használják az arcmaszkot - Eláruljuk, hogy kell, és egy szuper akciót is mutatunk (x)

Kszi, Simon – Mindenkinek jár egy első szerelem (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

Vastag a combjuk, és narancsbőrös a fenekük, de irtó dögösek fürdőruhában »

3 nyári ruhakatasztrófa, amire eddig te sem tudtad a megoldást »

Johnny Depp 19 éves lánya gyönyörű modell - Bombázó az új címlapfotón »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Pulykamedalionból készítettem ma brassóit, és hogy kissé különlegesebb legyen, a sült burgonya helyett, rösztivel tálaltam. Amitől még jobban ízlett az ebéd, hogy lánykámnak az erkélyen terítettem ebben a szép tavaszi /nyári időben. :)

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60-70 dkg pulykamedalion vagy -mell
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • 1 kk. majoranna
  • bors
  • kevés olaj

Rösztihez

  • 50 dkg burgonya
  • 1 egész tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • bors
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát apró kockára vágjuk, és kevés olajon üvegesre pároljuk. Rádobjuk a csíkokra vágott pulykahúst és jól átforgatjuk (fehéredésig), majd rányomjuk a fokhagymát és fűszerezzük. A brassóihoz nem mindenki tesz vöröshagymát, de mi így szeretjük, mert szaftosabb lesz tőle. A brassóinak a lelke a sok fokhagyma és sok bors, ami nem éppen gyomorkímélő, ezért mindenki ízlése szerint fűszerezze. Kevés vizet adunk hozzá és puhára főzzük, majd a végén lesütjük pirosra.
A burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a többi összetevőt, jól elkeverjük. A liszt mennyisége változhat a burgonya minőségétől függően, hogy mennyire lisztes vagy vizes fajta, de olyan nem túl folyós masszának kell lennie. Teflonserpenyőben forró olajban kisütjük . 1-2 evőkanállal teszünk a masszából, majd megfordítjuk és mindkét oldalát szép pirosra sütjük

Eredetileg a brassóit kockára vágott sült burgonyával szokták összekeverni és úgy tálalni, de ezzel a rösztivel is nagyon finom lett.

1
2
Ezt is szeretjük