Pulyka brassói - burgonyarösztivel

Pulykamedalionból készítettem ma brassóit, és hogy kissé különlegesebb legyen, a sült burgonya helyett, rösztivel tálaltam. Amitől még jobban ízlett az ebéd, hogy lánykámnak az erkélyen terítettem ebben a szép tavaszi /nyári időben. :)

Pulyka brassói - burgonyarösztivel

Hozzávalók 4 személyre

  • 60-70 dkg pulykamedalion vagy -mell
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • 1 kk. majoranna
  • bors
  • kevés olaj

Rösztihez

  • 50 dkg burgonya
  • 1 egész tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • bors
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát apró kockára vágjuk, és kevés olajon üvegesre pároljuk. Rádobjuk a csíkokra vágott pulykahúst és jól átforgatjuk (fehéredésig), majd rányomjuk a fokhagymát és fűszerezzük. A brassóihoz nem mindenki tesz vöröshagymát, de mi így szeretjük, mert szaftosabb lesz tőle. A brassóinak a lelke a sok fokhagyma és sok bors, ami nem éppen gyomorkímélő, ezért mindenki ízlése szerint fűszerezze. Kevés vizet adunk hozzá és puhára főzzük, majd a végén lesütjük pirosra.
A burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a többi összetevőt, jól elkeverjük. A liszt mennyisége változhat a burgonya minőségétől függően, hogy mennyire lisztes vagy vizes fajta, de olyan nem túl folyós masszának kell lennie. Teflonserpenyőben forró olajban kisütjük . 1-2 evőkanállal teszünk a masszából, majd megfordítjuk és mindkét oldalát szép pirosra sütjük

Eredetileg a brassóit kockára vágott sült burgonyával szokták összekeverni és úgy tálalni, de ezzel a rösztivel is nagyon finom lett.

15842589 10a9255cd26fe5568613533a1b88aa5a wm
15842601 48490ea6776ae7f54e17e1be4478d968 wm
Ezt is szeretjük