Minestrone leves

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Nem talált a méretében szexi fehérneműt a plus size blogger, ezért saját kollekcióval állt elő »

Furcsa fotók készültek Rihannáról: különös háttér előtt pózolt »

Gigi Hadidról meseszép fotók készültek: talán sosem volt még ilyen nőies a modell »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 6 személyre:

  • sok zöldség vegyesen (zöldbab, brokkoli, sárgarépa, gomba, stb.)
  • 1 zellergumó
  • 1-2 fej hagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 2 nagyobb paradicsom
  • paradicsomlé vagy 20 dkg sűrített paradicsom
  • Worchester szósz
  • bors
  • bazsalikom
  • oregano
  • olaj
  • levesbetétként apró tészta
  • csirkealaplé (ha nincs, akkor víz)
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítom. A fehérrépát és a zellert nagyobb darabokban hagyom. Minden mást felkarikázok, felkockázok, felszeletelek, a fokhagymát összezúzom, a paradicsomokat 4 felé vágom.

Az olajon megpárolom a felaprított hagymát és a zúzott fokhagymát. Ráöntöm az összes zöldséget a paradicsom kivételével. Átforgatom az egészet, néhány percig pirítom, majd felöntöm a csirkealaplével (ha nincs akkor víz is jó). Borssal és ha kell, sóval ízesítem.

Miután felforrt, Worchester szószt öntök bele. Én nem szoktam sajnálni, jó pikáns ízt ad a levesnek. Bazsalikomot és oreganot is adok hozzá és tovább főzöm. Amikor majdnem megpuhult az összes zöldség, beleteszem a negyedekre vágott paradicsomot is.

Amint a paradicsom héja kezd leválni, kiemelem a levesből, eltávolítom a héját és a paradicsomokat beledobom a turmixgépbe. Ide kerül a zeller és a fehérrépa is. Mi nem nagyon szeretjük ezeket a zöldségeket, ezért hagyom mindig nagyobb darabokban. Az összeturmixolt zeller és fehérrépa lesz a leves sűrítőanyaga. Hozzáadom még a sűrített paradicsomot is, esetleg egy-két kanálnyi egyéb zöldséget és kevés levet, hogy könnyen turmixolható legyen. Az egészet összepépesítem majd visszaöntöm a levesbe. Egy-két maréknyi apró tésztát szórok bele és tovább főzöm addig, míg a tészta is megpuhul.

Forrón az igazi, méghozzá úgy, hogy tálalás előtt reszelt sajtot szórunk a tányér aljára. Erre merjük rá a levest. Fűszeres, sűrű és nagyon laktató.

Ezt is szeretjük