Cukkinis-paradicsomos tészta

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Nicole Kidman hajszíne az őszi szezon új kedvence: ezt fogják legtöbbször kikeverni a fodrászok »

Ilyen egyszerű elkészíteni Meghan hercegné tökéletes kis kontyát – 5 perc alatt össze lehet dobni »

Nem talált a méretében szexi fehérneműt a plus size blogger, ezért saját kollekcióval állt elő »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Anyukámtól tanultam, nagy kedvencünk.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 kisebb cukkini
  • 2 közepes fej hagyma (ha lehet, lila)
  • 25 dkg gomba
  • 5 kisebb paradicsom
  • 1 kockázott, hámozott paradicsom konzerv
  • 3 dl paradicsomsűrítmény
  • víz
  • friss oregano, bazsalikom
  • olaj
  • reszelt sajt
  • 50 dkg tészta
Recept idők

Elkészítés:

Egy viszonylag nagy edényben felmelegítem az olajat és a megtisztított, vékonyan felszeletelt hagymát megpárolom rajta. Amíg párolódik, előkészítem a többi zöldséget: a cukkini végeit levágom, héját eltávolítom (de maradhat is rajta, ha valaki úgy szereti), hosszában kettészelem és felszeletelem. A gombát szintén megpucolom, kisebb darabokra vágom. A paradicsomot nyolcadokra, majd a nyolcadokat kettőbe vágom.

A hagymához hozzáadom a cukkinit és a gombát, kissé megpirítom. Felöntöm annyi vízzel, hogy majdnem ellepje, majd hozzákeverem a paradicsomszószt is. Fűszerezem sóval, frissen szedett, felaprított oreganoval és bazsalikommal, majd lefedve forrástól számítva 10 percig rotyogtatom. Ekkor belekeverem a hámozott, kockázott paradicsomkonzervet és a friss paradicsomot is és még kb. 5 percig főzöm együtt. Ha túl hígnak tűnik, vegyük le a fedőt, hogy párologjon a leve. Ekkor lehet utánízesíteni, ha szükséges.

Miközben a zöldségek rotyognak, sós vízben kifőzöm a tésztát.

Ahogy elkészült a szósz, a leszűrt, megfőtt tésztát beleöntöm és jó alaposan összekeverem, majd az egészet áthelyezem egy sütőtálba. Nem baj, ha híg a szósz. Az ilyen rakott tészták sülés közben és álltukban is felszívnak valamennyit a szószból.

200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütöm, majd beborítom a tetejét reszelt sajttal. Visszatolom a sütőbe és még addig sütöm, amíg a sajt szépen ráolvad és megpirul.

Ezt is szeretjük