Cukkinis-paradicsomos tészta

Ez is érdekelhet

Lépj most a gondtalan nyugdíjas éveidért! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

beauty and style

Gyönyörű, natúr smink karácsonyra: ezt viseld, ha nem akarsz túlzásokba esni »

Ez az app segít, hogy mindig hidratált legyél: figyelmeztet, mennyi vizet kell innod »

Zavarba ejtő fotókon pózol a 16 éves modell: az arca egy kislányé, de nőként néz a kamerába »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Anyukámtól tanultam, nagy kedvencünk.

Cukkinis-paradicsomos tészta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 kisebb cukkini
  • 2 közepes fej hagyma (ha lehet, lila)
  • 25 dkg gomba
  • 5 kisebb paradicsom
  • 1 kockázott, hámozott paradicsom konzerv
  • 3 dl paradicsomsűrítmény
  • víz
  • friss oregano, bazsalikom
  • olaj
  • reszelt sajt
  • 50 dkg tészta
Recept idők

Elkészítés:

Egy viszonylag nagy edényben felmelegítem az olajat és a megtisztított, vékonyan felszeletelt hagymát megpárolom rajta. Amíg párolódik, előkészítem a többi zöldséget: a cukkini végeit levágom, héját eltávolítom (de maradhat is rajta, ha valaki úgy szereti), hosszában kettészelem és felszeletelem. A gombát szintén megpucolom, kisebb darabokra vágom. A paradicsomot nyolcadokra, majd a nyolcadokat kettőbe vágom.

A hagymához hozzáadom a cukkinit és a gombát, kissé megpirítom. Felöntöm annyi vízzel, hogy majdnem ellepje, majd hozzákeverem a paradicsomszószt is. Fűszerezem sóval, frissen szedett, felaprított oreganoval és bazsalikommal, majd lefedve forrástól számítva 10 percig rotyogtatom. Ekkor belekeverem a hámozott, kockázott paradicsomkonzervet és a friss paradicsomot is és még kb. 5 percig főzöm együtt. Ha túl hígnak tűnik, vegyük le a fedőt, hogy párologjon a leve. Ekkor lehet utánízesíteni, ha szükséges.

Miközben a zöldségek rotyognak, sós vízben kifőzöm a tésztát.

Ahogy elkészült a szósz, a leszűrt, megfőtt tésztát beleöntöm és jó alaposan összekeverem, majd az egészet áthelyezem egy sütőtálba. Nem baj, ha híg a szósz. Az ilyen rakott tészták sülés közben és álltukban is felszívnak valamennyit a szószból.

200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütöm, majd beborítom a tetejét reszelt sajttal. Visszatolom a sütőbe és még addig sütöm, amíg a sajt szépen ráolvad és megpirul.

Ezt is szeretjük