Házi disznófősajt
Házi disznófősajt
Hozzávalók 6 személyre
- 0.5 csontozott disznófej,
- 3 babérlevél,
- 2 csaptt kiskanál só,
- 2 mokkáskanál bors(csapott),
- 2 kiskanál őrölt pirospaprika,
- 1 mokkáskanál őrölt kömény.
Elkészítés:
A fejet darabolás után (4-5)feltesszük főni a babérlevelekkel (kb. 2óra) Lehabozni nem kell. Ha puhára főtt, szűrő tálba szedjük és kihűtjük. Ez után 1 1/2cm-s csíkokra vágjuk.
Tálban összekeverjük a fűszerekkel alaposan és a főző léből hozzá adunk valamivel többet, mint fél dl.
Alacsony falú tálat vagy műanyag dobozt kibélelünk folpakkal úgy, hogy a szélein lelógjon. Ebbe tesszük az anyagot s kanállal jól lenyomkodjuk és elsimítjuk. A tetejére is teszünk a fóliából és a tetejére valamit tegyünk, hogy \"lenyomassuk\".
Másnapig hideg helyre tesszük, a tálból vagy dobozból a fólia segítségével tányérra borítjuk, szeletelve tálaljuk.
Jó étvágyat :))
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció