Isteni töltött karaj
Isteni töltött karaj
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg kicsontozott karaj
- lilahagyma
- vöröshagyma
- savanyú káposzta
- szalonna
- kolbász
- só
- bors
- majoranna
- ételízesítő
- mustár
- olaj
Elkészítés:
A karajt ujjvastagságnyira bevágjuk, annyira hogy tölthető \"zsebeket\" kapjunk. A zsebekbe karikára vágott lila- és vöröshagymát, kolbászkarikákat, szalonnaszeleteket, és káposztát pakolunk. Hústűvel fogjuk össze, hogy ne essen szét.
Mustárral megkenjük az egész húst.
Sóval, borssal, majorannával, ételízesítővel tetszés szerint ízesítjük.
Alufóliába tekerjük, a teljes betekerés előtt olajjal körbelocsoljuk a húst.
Sütőbe tesszük. Ha a hús kellően megpuhult, kitekerjük a fóliából, és az nélkül sütjük tovább, amíg a hús teljesen meg nem sül.
Köretnek rizs és krumpli is tökéletes.