Alföldi töltött hús
Alföldi töltött hús
Hozzávalók 6 személyre
- 1-1,5 kg-os karaj csont nélkül
- füstölt szalonna
- hagyma
- virsli
- kemény tojás
Elkészítés:
Az egész csont nélküli karajt felszeletelem úgy, hogy az alja egyben maradjon. Minden hússzeletet besózok, bemustározok, majd két szelet közé, karikára vágott vöröshagymát, vékony csík szalonnákat, kemény tojás és virslikarikákat teszek, végig így töltöm meg a karajszeleteket. Hússzúró tűvel összefogom. Kevés vizet öntök alá és fólia alatt megsütöm. Amikor megsült, a húslevet kiöntöm alóla és kemény tojás sárgájával, mustárral, sok apróra vágott petrezselyemmel összekeverem, és ráöntöm az egészben megsült karajra és visszateszem a sütőbe pár percre.