Gluténmentes somlói galuska
Gluténmentes somlói galuska
Hozzávalók 4 személyre
- 5 tojás
- 5 ek kristálycukor
- 5 ek kukoricaliszt
- ½ cs sütőpor
- 2 ek kakaópor
Vaníliapuding
- 2cs vaníliás puding
- ½ l tej 3-4 ek cukor
- _Csokiöntet_
- 1 tojás
- 3-4 ek cukor
- 1 ek rizsliszt
- 3 ek kakaópor
- 3 dl tej
- 5 dkg margarin
- rum
Díszítés
- darált dió
- tejszínhab
- meggy
Elkészítés:
A piskótát a szokásos módon kikeverjük. A felét beleöntjük a sütőpapírral bélelt tepsi egyik felébe, a másik felébe beleöntjük a kakaóport. Ezt a masszát a tepsi másik felébe öntjük, és a szokásos módon megsütjük. Ott vágjuk ketté a piskótát, ahol összeér a két szín. Amíg a piskóta sül, addig elkészítjük a vanília pudingot a tasakon lévő leírás szerint, és hagyjuk kihűlni. Elkészítjük a csokiöntetet: a tojást, a kakaóport, a cukrot és a rizslisztet kevés tejjel simára keverjük, majd lassan hozzákeverjük a többi tejet is. Alacsony hőfokon, folyton kevergetve nem túl sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, a margarint és a rumot is hozzákeverjük. Hagyjuk kihűlni. Majd kehelybe szedjük az 1/4 kakaós piskótát, rá a puding ¼ részét, majd az ¼ vaníliás piskótát. Jól megöntözzük a csokiöntettel. Díszítsük jól megszórjuk darált dióval,a dióra mehet a tejszínhab, és egy szem magozott meggy.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció