Szálka-, és szagmentes halfasírt

Ez is érdekelhet

Nyarat varázsol a nappalidba a technológia (x)

Oda a kontroll, oda az önbizalom: mi állhat a gyakori vizelési inger mögött? (x)

Fontos ügy mellé állt a Tesco: Nézd meg, kik a támogatott szervezetek! (x)

Egy kattintás, és kész a bevásárlás: csak 1 forint a kiszállítás (x)

beauty and style

Igen forróra sikeredtek Rihanna új fehérneműi: telt alkaton is gyönyörűen mutatnak »

Helyes kontúrozással szépen hangsúlyozható az arcforma: megmutatjuk, hogyan csináld »

Botrány a Victoria’s Secretnél: ezért nem lesz idén divatbemutató »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Szálka-, és szagmentes halfasírt

Hozzávalók 6 személyre:

  • 1 db jó minőségű tonhalkonzerv
  • kb. 30 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 1 zsemle
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • petrezselyem
  • bors
  • citrom
Recept idők

Elkészítés:

A tonhalkonzervet csöpögtessük le, és helyezzük egy nagyobb tálba. Pici citromlével locsoljuk meg, ízlés szerint borsozzuk és egy csipet sóval fűszerezzük. Adjunk hozzá egy egész tojást, kb. 30 dkg lisztet (érdemes a lisztet fokozatosan adagolni és annyit adni hozzá, amennyit a tészta kíván. Akkor jó, ha vizes kézzel gombócokat tudunk belőle formálni), szórjuk rá a petrezselymet, reszeljünk rá vöröshagymát és adjuk hozzá az összetört fokhagymát is. Ha egészen piciknek készül a fasírt, akkor a fűszerekkel bánjunk csínján; ha ínyencebbet szeretnénk, akkor érdemes megbolondítani készen kapható halfűszer keverékkel. Ezután adjuk hozzá a vízben áztatott, „kinyomkodott” zsemlét és az egészet kézzel gyúrjuk össze. A végén vizes kézzel formázzunk gombócokat és süssük ki forró olajban. Akkor lesz finom ropogós, ha az olaj csak félig lepi el a fasírtot és félidőben megforgatjuk. Próbáljátok ki szőlőmagolajban sütve is, ez még sajátosabbá teszi az ízét.

Ezt is szeretjük