Tejfölös borcs
Tejfölös borcs
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg marhacomb
- só
- bors
- 1 babérlevél
- 2 db sárgarépa
- 1db fehérrépa
- 1 fej vöröshagyma
- 25 dkg ecetes cékla
- 25 dkg fejes káposzta
- őrölt bors
- 1 csokor petrezselyem
- 1 kis pohár tejföl - a tálaláshoz
Elkészítés:
A húst kockákra vágjuk, és 2l hideg vízben feltesszük főni. Ha felforrt, sóval, borssal, babérlevéllel fűszerezzük, és lassú tűzön puhára főzzük. Hozzáadjuk a kockákra darabolt sárgarépát, fehérrépát, a vöröshagymát, az ecetes céklát és a fejes káposztát. Ha a leves elfőtte a levét, vízzel pótoljuk. Sóval, borssal, aprított petrezselyemmel ízesítjük, és közepes tűzön készre főzzük. Tejföllel tálaljuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept