Tejfölös borcs
Tejfölös borcs
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg marhacomb
- só
- bors
- 1 babérlevél
- 2 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 1 fej vöröshagyma
- 25 dkg ecetes cékla
- 25 dkg fejes káposzta
- őrölt bors
- 1 csokor petrezselyem
- 1 kis pohár tejföl - a tálaláshoz
Elkészítés:
A húst kockákra vágjuk, és 2l hideg vízben feltesszük főni. Ha felforrt, sóval, borssal, babérlevéllel fűszerezzük, és lassú tűzön puhára főzzük. Hozzáadjuk a kockákra darabolt sárgarépát, fehérrépát, a vöröshagymát, az ecetes céklát és a fejes káposztát. Ha a leves elfőtte a levét, vízzel pótoljuk. Sóval, borssal, aprított petrezselyemmel ízesítjük, és közepes tűzön készre főzzük. Tejföllel tálaljuk.