Natúr szelet paradicsomos gerslivel

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Mellélőtt szettjével a gyönyörű színésznő: mi történt Chloë Moretz stílusérzékével? »

A magyaros csipkével is lehet újat mutatni: elbűvölő esküvői ruhák 2020-ra, magyar tervezőtől »

Ez a minta még a kockásat is lekörözi idén: a legdivatosabb pöttyös darabok, árakkal »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Natúr szelet paradicsomos gerslivel

Hozzávalók 2 személyre:

  • 4 szelet karaj
  • 2 ek kukoricaliszt
  • őrölt fehér bors
  • 2-3 ek olívaolaj
  • 1 dl fehérbor

Paradicsomos gersli

  • 20 dkg gersli (árpagyöngy)
  • 1 db lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl sűrített paradicsom
  • 2 dl főzőtejszín
  • 5-6 dl víz
  • petrezselyemzöld
  • őrölt bors
  • cukor (v. édesítőszer)
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A karajszeleteket vékonyra kiklopfoljuk, majd ízlés szerint sózzuk, és megszórjuk őrölt borssal. Kicsit állni hagyjuk, hogy az ízek átjárják.
Egy teflon serpenyőbe beleöntjük az olajat, majd felhevítjük. Ezután belehelyezzük az előzőleg kukoricalisztbe beleforgatott hússzeleteket.
Lassan a hússzeletek mindkét felét szép pirosra sütjük. Ezután felöntjük a borral, majd fedővel lefedjük úgy, hogy egy kicsi rés maradjon, és addig pároljuk tovább, míg a bor teljesen elpárolog, és a hús zsírjára sül.

A hagymát apróra felvágjuk, majd egy kevés olajon elkezdjük üvegesre párolni. Ezután hozzáadjuk a gerslit, és a vékonyra felvágott fokhagymát. Pár percig kevergetve pirítjuk, majd felöntjük a fele mennyiségű vízzel. Ízlés szerint sózzuk, és megszórjuk őrölt borssal. Főzés közben a vizet fokozatosan öntjük hozzá, és félpuhára főzzük.
Amikor már félig megpuhult, hozzáadjuk a paradicsompürét, ízlés szerint édesítőszert, (hogy a paradicsom savasságát elvegye) és tovább főzzük.(közben ha szükséges még apránként vizet öntünk hozzá)
A főzés befejezése előtt, belekeverjük a tejszínt, és az apróra vágott petrezselyemzöldet, majd többször megkeverve, ízlés szerinti sűrűségűre főzzük.

Tálaláskor a szép pirosra sült hússzeleteket a paradicsomos gerslivel kínáljuk.

Ezt is szeretjük