Céklasaláta sajtkosárban

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Ajándékozz könyvet, és segíts az éhező gyerekeknek: mutatjuk, mit kell tenned (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Miért imádjuk a karácsonyi pulcsikat? (x) »

7 karácsonyi bőrápoló csomag, amiből érződik a gondoskodás – Nem ciki, ha a fa alá kerülnek »

Lórúgás az anyagcserének: frissítő mentaturmix ínyenceknek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Céklasaláta sajtkosárban

Hozzávalók 2 személyre:

  • 6 db közepes méretű cékla
  • 2 db alma
  • 2-3 dl tejföl
  • majonéz
  • csípős mustár
  • cukor (v. édesítőszer)
  • Sajtkosár hozzávalói
  • 15 dkg Trappista sajt
  • 15 dkg Edami sajt
Recept idők

Elkészítés:

A céklát puhára főzzük, majd kihűtjük és lehámozzuk a külső héját, végül ízlés szerinti méretűre feldaraboljuk.
Az almát szintén meghámozzuk, majd akkorára feldaraboljuk, mint a cékla.

Egy tálba tesszük a tejfölt, a majonézt, egy pici csípős mustárt, csipet sót, és ízlés szerint cukrot, vagy édesítőszert és jól kikeverjük.

Végül a feldarabolt céklát és az almát egy tálba tesszük, majd ráöntjük a jól kikevert tartármártást.
1-2 órát pihentetjük, közben többször átkeverjük, hogy az ízek jól összeérjenek.

Az ízlés szerinti fajtájú sajtokat, külön-külön lereszeljük.
Sütőpapírra kör alakban először a trappista sajtból teszünk, majd a tetejére edami sajt kerüljön.
Mikróba pizzasütő fokozaton, 2 perc alatt szép pirosra sütjük. (akinek nincs ilyen fokozat a mikróján, az tepsire téve, magas hőfokon, sütőben is megsütheti)
Kivéve, rögtön egy formára ráfordítjuk és kicsit rányomkodjuk, hogy felvegye a kosárformát. (én egy pohárra fordítottam rá, ettől kapta a kosárformát)
A formán kell hagyni kihűlni!!!! (gyorsan kihűl és megkeményedik)

Tálalás előtt a sajtkosarakba kanalazzuk a salátát, és úgy tálaljuk.

Ezt is szeretjük