Naturszelet gránátalma chutney-val
Naturszelet gránátalma chutney-val
Hozzávalók 2 személyre
- 6 szelet karaj
- só
- őrölt fehér bors
- szerecsendió
- majoranna
- liszt
- 2-3 ek olaj
- Gránátalma chutney-hoz
- 1 db gránátalma
- 1 db lilahagyma
- 3 ek savanykás lekvár
- gyömbér (kb. 1,5 cm-es)
- 0.5 citrom leve
- 3-4 ek méz
- 1 mk őrölt koriander
- só
- színes bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A hússzeleteket ízlés szerint fűszerezzük be, majd forgassuk bele a lisztebe. Ezután egy teflon serpenyőbe öntsük bele az olajat, majd süssük a hússzeletek mindkét oldalát szép pirosra.
A gránátalmát kettévágjuk, majd egy kanál segítségével, óvatosan kiszedjük a magokat. (a fehér hártyás részt teljesen el kell távolítani)
A hagymát és a gyömbért vékonyan leszeleteljük.
Egy serpenyőbe olajat öntünk, majd elkezdjük párolni a hagymát, majd hozzáadjuk a gyömbért is. Picit megsózzuk és addig pároljuk, még a hagyma félpuha lesz.
Ekkor rányomjuk a citromlevet, megszórjuk ízlés szerinti mennyiségű színes borssal és az őrölt korianderrel. Hozzáadjuk a savanykás lekvárt, a mézet, majd jól összekeverjük és szintén pár percig továbbfőzzük. (közben kevergetni)
Végül beletesszük a gránátalma magokat, jól összekeverjük és addig főzzük, hogy kissé besűrűsödjön.
Tálaláskor a kisült hússzeleteket a chutney-val tálaljuk.
