Vasi parasztpecsenye
Vasi parasztpecsenye
Hozzávalók 4 személyre
- 70 dkg sertéslapocka vagy tarja
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál majoránna
- 1 kávéskanál pirospaprika
- bors
- 1 tenyérnyi máj
- zsír
- só
Elkészítés:
A húst megmossuk, két ujjnyi darabokra vágjuk.A zsírt - kb. 2 ek - egy lábasba tesszük, és belerakjuk a húst. A hagymát nagy kockára vágjuk, a majoránnát, a sót, a pirospaprikát, a hagymával együtt a húsra tesszük. Elkeverjük, rátesszük a borsot és fél bögre vizet öntünk rá,és erősebb tűzön sütjük. Ha félig megpuhult, a fedőt levesszük, ha zsírjára sült, a májat vékony csíkokra vágjuk, és a hús közé keverjük. Addig sütjük, míg a máj megduzzad. A fokhagymát összezúzzuk, és a hús közé keverjük. Sós burgonyával tálaljuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept